IMG 20190405 WA0000_617x412
Un instant de la conferència organitzada per la Penya i la Confederació Mundial de Penyes Cedida
05/04/2019 Esports
La història del Barça des dels seus orígens

Frederic Porta, Salvador Torres i Xavier Gamper protagonitzen la segona xerrada del cicle de conferències de la Penya Solera Barcelonista 1952

Dins del cicle de conferències que organitzen la Penya Solera Barcelonista 1952 Castellar del Vallès i la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona, dijous passar es va fer la segona conferència, anomenada ‘Barça i Catalunya’, que va comptar amb la presència de Federic Porta, Salvador Torres i Xavier Gamper. 

 

El periodista Frederic Porta va explicar que des de fa un parell de mesos tots tres estan explicant la història del Barça "sobretot lligada al vessant social, polític i econòmic fins l'any 1936". En aquest sentit, durant les conferències "rescatem un seguit de símbols de la història del Barça com ara perquè els diem culés als seus seguidors, d'on ve l'avi del Barça i de tots uns personatges que la gent desconeix". Porta destaca el paper clau del seu fundador, el suís Joan Gamper, en la salvació del club "que va estar a punt de desaparèixer el 1908". Gamper va definir el futur del club en tres eixos: "Aprofitar que el Barça porta el nom de la ciutat, els contactes internacionals del club que podíen portar a la ciutat equips de renom i el moviment creixent de recuperació de la identitat catalana".


 

Comparteix
M'agrada
Comentaris