ASA8543_617x412
La cursa popular és una de les activitats esportives principals de la FM. Albert San Andrés
09/09/2019 Esports
Juni i Pueyo s'emporten la victòria de la Cursa Popular

281 participants en la 37a edició de la prova castellarenca

Albert San Andrés

Un dels actes principals de la Festa Major és sempre la Cursa Popular, un acte esportiu obert a tothom i on es mesclen els millors experts de l'especialitat amb els qui només volen participar en una prova esportiva de curt recorregut.
En aquesta edició, la 37a des del seu començament, un total de 281 participants van sortir en alguna de les tres categories de la cursa organitzada pel Club Atlètic Castellar i l'Ajuntament.

 

Pocs minuts després de les sis de la tarda d'un dels dissabtes més festius de l'any a Castellar, els participants més petits de la cursa van arrencar des de la plaça Major per a completar la primera de les carreres de la tarda. Els nascuts a partir del 2010 són sempre el millor al·licient, on es poden veure des de nens acompanyats dels seus 'grans' –alguns dels quals també participen en la cursa absoluta- fins als petits més competitius que es deixen l'ànima per tal de completar els 800 metres en una bona posició. En aquesta categoria, Selma Hernández, Natàlia Vázquez i Ariadna Franco van completar el podi femení, sent Paula Gual la primera corredora local en arribar. En categoria masculina, el castellarenc Marc Soriano va ser el més ràpid, seguit d'Izan Méndez i d'Adrià Franco.
 

En la cursa dels 'mitjans' el circuit ja es complica més i són 2.000 els metres que s'han de completar, on Ivet Ortuño, Laia Romero i Irati Hernández van pujar al podi de la categoria de 9 a 13 anys. Gina Torres va ser la primera atleta local, mentre que el castellarenc Martí Bertrán va emportar-se la victòria, seguit d'Albert Soler i Aldo Aguado. Saúl Corral es va emportar el premi al primer local.


Però si la cursa dels petits és la més entranyable i la dels mitjans la de les promeses imminents, la dels grans sempre és la més competitiva i la de més interès esportiu, ja que en ella sempre tenim la participació d'alguns atletes que aprofiten la cursa popular per fer un entrenament competitiu i no estan disposats a cedir un centímetre per a fer una bona marca.
Amb un circuit de 4.800 metres, els més de 200 competidors reunits a la plaça va deixar un bon balanç. En aquesta categoria podien participar els nascuts a partir del 2005 i era el triatleta de Barcelona, Pol Pueyo qui aconseguia la victòria absoluta, amb Cristina Juni com a guanyadora en el femení.
En la destacada actuació de Pueyo a Castellar, van ser els locals Jordi Graells i el triatleta Òscar Bertrán els que van completar un lluitat podi. Juni va desbancar a Irene Sánchez de la victòria, després d'emportar-se les últimes dues edicions de la cursa i aconseguint pujar al calaix més alt després de ser segona el 2018. Eva Lorente –segona el 2017- va completar el podi en tercera posició. Núria Pérez va ser la primera atleta local.


El bon temps de la jornada va fer créixer els participants en la cursa festiva, pujant en 82 respecte a l'edició del 2018, tot i que molt lluny dels 429 del 2016 o dels 486 del 2010, xifra rècord dels últims 10 anys. El descens de participació en la cursa dels grans –amb un calendari saturat de proves cada cap de setmana- ha fet reduir la participació total, mentre que en línies generals es manté la participació en les altres dues.
L'acte es va concloure amb l'entrega dels 36 trofeus per part de les autoritats locals i els membres del Club Atlètic Castellar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris