El castellarenc Marc Cornet
El castellarenc Marc Cornet
20/01/2021 Esports
Incertesa per les eleccions al Barça

Tot i l’ajornament al 7 de març, la data electoral encara no és definitiva

Les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona hauran d’esperar, com a mínim, un mes després de les últimes informacions aparegudes que ajornen els comicis pel pròxim 7 de març, davant de la impossibilitat de votació de la major part dels socis barcelonistes. Un ajornament, però, que Carles Tusquets, president de la comissió gestora del club, ha deixat en entredit després d’una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha explicat que “estaríem encantats de poder avançar els comicis una setmana si es donen les condicions”, fixant la data pel 28 de febrer.


Però ha estat el virus qui ha tornat a guanyar la partida, ja que ha aconseguit forçar el canvi de plans inicial, on les eleccions s’havien de disputar aquest pròxim 24 de gener. Això arriba en un moment esportiu delicat, on el primer equip segueix donant tombs i on planeja l’ombra d’un segon any sense cap títol. “El club necessita un president com més aviat millor i allargar la provisionalitat afectarà en algunes coses, com la incapacitat de reacció durant el mercat de traspassos d’hivern. Dit això, unes eleccions el dia 24 haurien minvat massa la representativitat del nou president”, explica el castellarenc Marc Cornet, portaveu de Seguiment FCB.


Dels nou que es van presentar inicialment, el tall ha deixat a només tres candidats confirmats per disputar-se el tron barcelonista: Joan Laporta amb 9.625 signatures vàlides és qui més embranzida ha pres en l’inici d’aquesta cursa de fons, amb Víctor Font consolidant-se en segon lloc amb 4.713 i Toni Freixa amb 2.634. “La contraposició de models ha estat bona, però les condicions de recollida de signatures eren massa dures. Ara serà més fàcil captar els matisos dels tres projectes que queden en disputa”, opina el castellarenc, que creu que l’avantatge inicial es decantarà en benefici dels altres candidats, ja que “tindran més temps per mirar de promocionar els seus projectes” però tanmateix, “el moment clau serà el mateix: els debats que es produeixin durant els últims deu dies abans de les eleccions”. Laporta amb més del doble de signatures que el següent aspirant, no ho tindrà fàcil amb una campanya que “serà més llarga que mai i hi ha temps perquè es produeixin cops d’efecte a totes les bandes”, afegeix.
Aquest endarreriment es tradueix també en la manca de reforços per a les categories professionals del club, confirmant-se que s’haurà d’esperar a final de temporada per a veure a Èric Garcia vestit de blaugrana. “Més enllà del fet que no arribaran reforços, els equips no s’haurien de veure tan afectats per la situació, almenys des del punt de vista més tangible”, opina Cornet, que afegeix que “una altra cosa és que al primer equip de futbol masculí li hauria anat bé l’estat d’ànim que, en teoria, provocarà tenir un nou president”.


Amb el canvi de data, s’espera un augment de participació que afavorirà a “la representativitat del nou president”, ja que el resultat “no hauria de canviar substancialment del que s’hauria produït en el cas que no hi hagués pandèmia”. Un dels punts més parlats des de l’inici ha estat el de la recollida de signatures electrònicament i el vot digital que, segons Cornet, “per a votar, seria necessària la doble seguretat que implica la recepció d’un codi amb temps limitat d’introducció al mòbil” i afegeix que dubta que “hi hagi temps tecnològicament per implantar-lo”.


Així doncs, els socis blaugranes hauran d’esperar la decisió final sobre la celebració de les eleccions: el 28 de febrer o el 7 de març.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris