08 futbol2_950x634
Les jugadores de l'equip de veteranes, que entrenen dilluns i divendres a partir de les 21.15 hores ||C.D.
17/06/2022 Esports
El futbol serà femení o no serà

Debuta l’equip veterà femení de la Unió Esportiva Castellar

Cristina Domene

Fa uns anys que l’entrenador Quim Gómez està avesat al món del futbol femení  a  Castellar i des de fa un temps li rondava pel cap formar un equip femení veterà, però ho trobava complicat perquè “quan tens una certa edat és difícil compaginar la vida quotidiana amb el futbol”. Fa dos mesos, però, la idea es va fer realitat i va engrescar una quinzena de dones, la majoria mares de jugadores i jugadores del club. Aquestes van avisar a amigues i conegudes i en quinze dies ja hi anaven a entrenar una trentena de dones: “La majoria van començar de zero, però estan aprenent molt ràpid. El nostre objectiu és que vinguin amb il·lusió, que s’ho passin bé, i si tenen ganes i es comprometen, l’any vinent competir”, explica Gómez, que juntament amb José Manuel Andreu i Félix Moratilla formen el trio d’entrenadors.

 


Iria Martínez s’ha posat la samarreta de portera per sortir a entrenar. No li ve de nou, de petita va estar a la Unió Esportiva Guineueta, i el fet de reprendre l’afició la il·lusiona moltíssim: “Necessitava fer un esport, a més un esport en què socialitzo amb altres dones i fem vincle. Som una tribu”. Ella és de les que vol competir l’any vinent, com també ho vol Míriam Vela. “El meu somni de petita era jugar a futbol, però mai em vaig atrevir a manifestar-ho. Vaig  pensar que mai no arribaria, però ara, amb 40 anys, penso que  qualsevol somni es pot realitzar a l’edat que sigui. Arribo a casa després de l’entrenament d’una altra manera, contenta, animada”. Elisabeth Folguera no tenia cap relació amb el club fins ara. Es va assabentar a través de l’AMPA del Mestre Pla. “Al principi vaig dir que no perquè l’últim cop que vaig jugar em vaig trencar el braç, però al final em vaig animar per obligar-me a fer esport. Quan vaig venir el primer dia em va agradar molt, m’ho vaig passar superbé. M’agrada tot, els exercicis que fem a l’entrenament, les companyes i els entrenadors. Tot. I a més, és molt important que hi hagi visibilitat del futbol femení”. Clàudia Moya baixa la mitjana d’edat de l’equip perquè en té 21. Havia jugat dos anys a la Unió Esportiva i ara reprèn aquest esport que li encanta: “M’agradaria fer partits perquè el que em motiva és entrenar entre setmana i després el cap de setmana competir. Crec que les companyes que no havien jugat mai estan aprenent molt ràpid i a més, hi ha molta companyonia  entre nosaltres”.

 

Foto de grup el dia de l’estrena de l’equip veterà femení, durant el torneig Joan Cortiella, amb els regidors d’Esports i Feminisme i el president de la  Unió Esportiva Castellar. foto de grup el dia de l’estrena de l’equip veterà femení, durant el torneig Joan Cortiella, amb els regidors d’Esports i Feminisme i el president de la  Unió Esportiva Castellar 

 


La presentació del nou equip es va fer en el marc del XXIV Torneig de Futbol Joan Cortiella, que es va celebrar durant tot el cap de setmana al camp de futbol municipal. “La Unió Esportiva Castellar està apostant pel futbol femení i aquesta opció de les veteranes ens ha arribat quan elles mateixes ens han demanat poder fer un equip. Ens van reunir i els vam donar el vistiplau encantats de la vida”, detalla el president de l’entitat, Miki Vilanova.

 


La regidora de Feminisme, Àngela Bailén, i el regidor d’Esports i exfutbolista, Nakor Bueno, no es van voler perdre la posada de llarg d’aquest nou equip, i van ser presents a l’estrena: “Qualsevol iniciativa que serveixi per empoderar les dones és ben rebuda. Per a mi són unes valentes, perquè les dones adultes no tenen referents al futbol...  Tot el que sigui màxima presència i visibilitzar-les em sembla fantàstic. Fa goig que a l’esport rei hi hagi molta dona”. Bueno, per la seva banda, qualifica la iniciativa d’espectacular: “Tot el que sigui fomentar l’esport femení, poder créixer, practicar-lo i a sobre passar-s’ho bé amb amigues em sembla fenomenal”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris