Fidel Truyols, entrenador de l'Hoquei Club Castellar_617x412
Fidel Truyols, entrenador de l'Hoquei Club Castellar - A. San Andrés
11/04/2020 Esports
Fins sempre Fidel!

L’exentrenador de l’HC Castellar ens deixa després de lluitar contra el coronavirus

Albert San Andrés

Probablement ja res no serà el mateix al món de l'esport després d’aquesta pandèmia, on aquests dies estem veient la solidaritat d’uns i l’estupidesa d’altres. No serà res el mateix perquè quan tornem ens faltaran alguns. Alguns que ens han fet gaudir i patir a parts iguals, però que ens han ajudat a estimar l’esport en la seva essència. És aquest el cas de Fidel Truyols, tècnic i coordinador des de 2015 a 2019 a l’HC Castellar i que ens va deixar la tarda del dia 9, afectat per la Covid-19.

 

Truyols és -perquè els grans són eterns- una d’aquelles persones que es feien estimar. Més enllà dels resultats esportius, que al capdavant de l’HC Castellar van ser bons, el tècnic de Palau de Plegamans sempre et feia passar bones estones i bons moments després de partits on t’havies adormit a la grada. Sempre amb un toc d’humor i realitat que no amagava mai els sentiments, tot i la banda de dròpols que tenia al vestuari. Uns dròpols als quals s’estimava massa. Suficient per a protegir-los i no fer recaure mai la culpa d’una derrota o un mal partit. I, sovint, motius en tenia suficients.

 

Al club grana va deixar una empremta suficient per a ser recordat com a un dels professionals amb més importància dels últims anys. Va agafar un primer equip descompost a Primera Catalana, sent capaç de mantenir-lo durant tres temporades i consolidant els fonaments de la pedrera d’un esport complicat de fer créixer.

 

Fidel Truyols dóna indicacions tàctiques a l'equip durant un entrenament

 

Recordo que en la primera entrevista que un servidor li va fer el 2015, va dir-me que “l’hoquei és senzillesa, moure la bola ràpid i trobar oportunitats”, tota una declaració d’intencions de com era i del que volia. Idees clares i concises, just el que en aquell moment necessitava el club. No era un home amb la necessitat de complicar-se la vida i menys en un equip on era difícil fer entrar “la maleïda piloteta”.

 

El capità del primer equip grana, Gerard Tantiñá, no ha volgut deixar passar l’oportunitat per a recordar-lo: “L'equip està tocat. Va ser entrenador nostre durant tres anys, tres anys on vam estar forces hores junts i on tambe vam passejar per tot Catalunya. Vam passar moments difícils, sobretot quan els resultats no sortien, però també moments únics, quan com equip demostràvem tots plegats del que érem capaços. Una persona que es desvivia per l'hoquei i pel club i on nosaltres érem la seva prioritat. Un gran entrenador, però com a persona sempre sabies que hi podies comptar".

"Tanti" també ha destacat la faceta tècnica: "Personalment, a banda dels tres anys com a jugador amb ell, he estat quatre més compartint pista entrenant els respectius equips, on m'ha ensenyat moltíssimes coses i sempre recordaré pels seus consells, el seu suport i les converses tècniques.

"Parlo per l'equip i pel club, quan dic que és una pèrdua important per nosaltres i que sempre el durem als nostres cors i pensaments. Donar el més sincer condol a la família i tot el suport possible" ha afegit.

 

Però més enllà de la vida a Castellar, Truyols va entrenar i coordinar equips com el Sant Feliu, Mataró -al qual va ascendir a Nacional Catalana-, Cerdanyola CH o va ser un dels impulsors de la secció femenina de l’HC Palau, club que va presidir, un equip que avui dia està al top de l’hoquei europeu.

 

Les reaccions a la xarxa no s’han fet esperar i han estat molts dels grans clubs i equips que s’han volgut acomiadar d’ell:

 

 

 

A Castellar, en la memòria col·lectiva quedarà per sempre aquella victòria en l’última jornada enfront del Lleida-Llista en la 2015-16, un equip amb la lliga guanyada i l’ascens assolit que només havia perdut un partit en tota la competició. Els de Truyols van guanyar 8-4 quallant un dels millors partits de la història del club, però havien d’esperar la derrota del CP Sant Feliu -el seu actual club- a Piera, que es confirmava poc després (7-2). Aquest és probablement un dels pocs moments que molts hem viscut, on Truyols es deixava anar, desfermant l’eufòria per complet, justament amb la banda de dròpols que tant s’estimava. “Ens hem salvat gràcies als jugadors” va dir poc després. Aquesta és la imatge que molts guardarem d’ell.

 

Fins sempre Fidel! I gràcies!

 

L'HC Castellar celebrant la permanència amb el tècnic Fidel Truyols

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris