L'HC Castellar celebrant la permanència amb el tècnic Fidel Truyols_617x412
L'HC Castellar celebrant la permanència amb el tècnic Fidel Truyols - A. San Andrés
Guillem Plans en una jugada atacant a la primera part - A. San Andrés
Joel celebra el vuitè gol de l'HC Castellar - A. San Andrés
Els jugadors de l'HC Castellar fent pinya abans de conèixer la derrota del Sant Feliu - A. San Andrés
22/05/2016 Esports
L'HC Castellar és de Primera!
Els de Fidel Truyols golegen al campió (8-4) i conserven la categoria després de la derrota del Sant Feliu a Piera
Les gestes si s'han de fer, es fan bé. Això és el que han hagut de pensar els integrants de l'HC Castellar, que ha salvat la categoria quan tot semblava impossible. Sense dependre d'ells mateixos i amb la visita del líder al Dani Pedrosa de Castellar, els granes havien de guanyar a un equip que arribava amb el títol guanyat i la Nacional Catalana assolida i que només havia perdut un partit en tota la lliga. A banda, havia d'esperar una derrota del Sant Feliu de Codines enfront del Piera.

Havent-se confirmat, que la quarta plaça era de promoció i no de descens directe com es temia, l'HC Castellar encetava el partit enfront del Lleida-Llista Juneda amb la convicció de derrotar al campió del grup B de Primera Catalana i amb el handicap de necessitar una derrota del Sant Feliu, que visitava la pista del Piera, segon classificat.

Amb un Juneda ja ascendit i sense cap urgència, els granes començaven el partit dominant el joc, tot i que la contundència dels lleidatans els feien anar de bòlit per frenar-los en atac. Una contra ràpida de l'equip visitant al cap de cinc minuts de joc, posava en contra el marcador pels de Truyols, que tot i el gol no defallien en la lluita. Dos minuts després, i encara amb el marcador advers, l'àrbitre assenyalava un penal contra els locals, que Sergio Ruiz aturava magistralment. Trenta segons després era Joel qui anotava pels seus amb un tir llunyà, empatant el partit.

La sort queia del costat visitant quan un xut llunyà aturat per Ruiz li passava per sobre i entrava plorant la pilota. El pitjor però, encara estava per arribar, ja que a 12 pel final de la primera, era sancionat un altre penal. El tir anava fora i els castellarencs tornaven a respirar, però només un minut després, de nou una pena màxima a la porteria de Sergio feia trontollar la moral dels de Truyols. El porter local tornava a interceptar la pilota.

El Castellar ho seguia intentant, amb diverses ocasions clares de perill, però el Juneda seguia fent por a la contra. La pressió i els nervis arrossegaven l'equip i el rival ho aprofitava. El tècnic castellarenc demanava temps mort a set del final per calmar als seus i la tàctica feia efecte.
Amb només 1:49 pel final, Jordi Vegas empatava a dos a passi de Gerard Tantinyà, marxant al descans amb un marcador molt favorable, ja que amb l'empat també es podia passar al Sant Feliu a la taula.

Al descans, les paraules d'un afònic Truyols produïen efecte en els seus homes, que sortien a pista a jugar com mai. Sense nervis i amb la millor versió de l'equip, els castellarencs comandaven amb mà de ferro al terratzo del Pedrosa, i només eren necessaris quatre minuts perquè Tantinyà capgirés el marcador.
L'ambient d'eufòria es notava a la cara dels jugadors, totalment convençuts en guanyar el partit, i mig minut després d'anotar, Sergio tornava a aturar una acció a pilota aturada.

El Juneda, demostrant el perquè és l'equip campió de la lliga empatava a tres al vuit de la segona, però els locals seguien imparables en el joc, aguantant en defensa i amb contundència en atac. Marcel Montllor trencava la igualada al minut 10, en una contra ràpida que agafava descol·locada a la defensa rival i Vegas era objecte d'un penal, que ell mateix s'ocupava de transformar. Era el 5 a 3 i el pavelló s'ho començava a creure, tal com ho havia fet l'equip al descans. Marcel ampliava l'avantatge un minut després, en una combinació de llibre amb els seus companys, i el Juneda es veia obligat a demanar temps mort.

Amb 10 minuts encara per jugar, era assenyalat un nou penal en contra dels castellarencs, i en aquesta ocasió, Sergio no podia evitar el gol. A més, els visitants es quedaven amb un home menys per una blava per protestar. El col·legiat compensava l'acció un minut després, assenyalant un nou penal, aquesta vegada als granes, que Vegas s'encarregava d'anotar, ampliant a tres l'avantatge dels seus (7-4).
Entre tant, Sergio Ruiz salvava una vegada rere l'altre al seu equip amb aturades impossibles.

A set minuts del final, Vegas era objecte de la desena falta dels de les terres de Ponent i Joel entrava a pista per anotar la directa i tancar el marcador amb el 8 a 4 definitiu, que donava esperança als de Truyols, per poder sortir de la zona de promoció de descens.

En finalitzar el partit els granes ho celebraven de manera continguda, però no era fins minuts després d'acabar, encara amb tothom a la pista, quan l'entrenador rebia una trucada que li confirmava la derrota per 7 a 2 del Sant Feliu a Piera i la salvació automàtica de l'equip. Els jugadors esclataven d'eufòria i feien pinya amb Truyols, després d'haver consumat el miracle de la salvació a l'última jornada de lliga.

"Ho hem aconseguit i finalment s'ha fet justícia. Havíem jugat molt bons partits i havíem perdut. Avui hem jugat un gran partit i finalment la temporada ens ha somrigut" explicava a L'Actual un eufòric i remullat Truyols. "El Juneda ha jugat fins al final un partit molt seriós, tot i no jugar-se res, però la sort ha caigut de la nostra banda" ha afegit el tècnic.

"No ens mereixíem el descens després de la temporada de lesions i mala sort que hem tingut. Som una pinya i anem a totes" ha sentenciat Truyols, davant de la porta d'un vestuari que el reclamava per tornar-lo a ficar dins la dutxa.

I és que després d'una temporada on la mala sort i les lesions -tal com assenyalava el tècnic- no han deixat veure el potencial real d'un equip ple de jugadors sèniors de primer any i juniors, l'HC Castellar ha aconseguit mantenir la plaça i evitar un descens que hagués estat totalment injust, després de veure la implicació dels jugadors i el cos tècnic amb aquest club.