basquet_1440x961
El president Feliu Garcia vol fer créixer el CB Castellar amb una aposta decidida per una base forta i competitiva. || Cedida
13/06/2024 Esports
Feliu Garcia: “L’objectiu és tornar a Primera”

Feliu Garcia ha completat la primera temporada sencera com a president del CB Castellar amb la difícil feina d’adaptar el club als nous temps i modernitzar la seva estructura 

Albert San Andrés

· Temporada de llums i ombres amb el segon descens consecutiu del masculí. Com afectarà això el club?
Realment el descens de l’equip era una opció que entrava dins de les previsions que es van fer a principi de temporada. L’aposta va ser arriscada, amb la renovació de l’equip amb gent jove de la casa. Això ha provocat que un equip ple de talent, però també d’inexperiència, hagi tingut un any complicat en una categoria molt exigent. Dit això, el projecte seguirà com es va plantejar la temporada passada: apostar per la base i tenir el nostre sènior on aquest treball ens porti.

 

·  Quin ha de ser el rumb?
La feina a la base és la que ens ha de fer tornar el nostre sènior on es mereix. L’objectiu de la temporada que ve és retornar a Primera Catalana, i crec que hi ha equip per aconseguir-ho.

 

·  El punt més positiu ha estat l’ascens del femení. Quin és el camí?
Primer donar continuïtat a l’entrenador Xavi Revilla, que ha fet una feina increïble amb el sènior femení, i per descomptat reforçar l’equip, ja que aquest ascens farà que hagi una exigència competitiva més elevada l’any que ve. Estem en el bon camí al femení, pel fet que cada cop tenim més a prop la continuïtat de totes les categories femenines, cosa que farà que el nostre sènior es pugui nodrir de noies de la casa.

 

· La idea és continuar potenciant les categories femenines?
Durant aquest any es va introduir la figura del coordinador de bàsquet femení, com algú en el club que pensa només en clau de bàsquet femení, i l’increment de nenes gaudint de l’esport ha estat espectacular. En poc temps hem aconseguit passar de tenir només un equip de formació a tenir-ne cinc la temporada entrant. La idea és tenir en els pròxims anys tota la branca femenina completa i doblada.

 

·  Passada la tempesta institucional de fa unes temporades, ara quina és la principal preocupació?
S’ha treballat per involucrar la massa social en les activitats del club, que han estat moltes, i realment la resposta de pares i mares ha estat espectacular. Aprofito per agrair la implicació de tothom! L’única preocupació que tenim en aquest moment és la falta d’instal·lacions per a totes les entitats del poble, que limita molt el creixement que voldríem tenir els pròxims anys. Aquest any creixerem més d’un 30%.

 

· Quines seran les novetats principals per a l’any que ve?
En l’àmbit institucional, el club tindrà poques novetats. M’agradaria aprofitar per tornar a remarcar la feina feta per la junta anterior, i especialment per Josep Bordas. Un cop acabada la primera temporada he pogut ser més conscient que mai de l’enorme feina feta els anys anteriors, així com l’enorme calibre professional i com a persona que té el Josep. Li estic immensament agraït que confiés en mi per continuar la seva tasca. A escala organitzativa, hem fitxat un nou director tècnic esportiu, Jaume Prat, una persona que ja estava vinculada al poble i al club, com a entrenador del sènior masculí, i es va decidir apostar per ell per substituir Santi Cano. És un professional amb molta experiència, tant d’entrenador en categories de formació, com en categories sèniors. També té un gran recorregut en la direcció esportiva i la coordinació a una entitat de la importància de l’Escola Pia de Sabadell, amb més de 27 anys d’experiència. Creiem que és la peça que ens faltava per acabar de fer el pas definitiu en el nostre projecte esportiu d’aposta total per la base.

 

·  Ha sorgit una nova plataforma, el Bàsquet Pinya Castellar. Com és la relació? Treballareu de bracet?
No he tingut el plaer de poder conèixer personalment els responsables de la nova associació, perquè encara no s’han adreçat a nosaltres. Com a entitat més antiga del poble i amb els mateixos interessos, aprofito per convidar-los a parlar. Estem oberts a col·laborar amb totes les entitats del municipi i més si el nostre interès comú és l’esport que tant estimem, el bàsquet!  

Comparteix
M'agrada
Comentaris