14/10/2020 Esports
Els esports tornen a a aturar-se durant 15 dies

L'aturada no afectarà la pràctica esportiva individual, ni a les competicions d’àmbit estatal, internacional o professional

Albert San Andrés

Segons va informar la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana, per tal de reforçar les mesures de no-mobilitat en la segona onada de la pandèmia per la covid-19.


En la nota emesa, on s’ha remarcat l’entesa entre totes les federacions esportives catalanes, els entrenaments podran continuar com estaven previstos, però no els partits. Una decisió que es pren tot i que es remarca que les federacions estan desenvolupant les competicions “sense incidències de forma exemplar”.


La incidència de casos a Catalunya ha remarcat un rebrot dels contagis en un 55% en l’última setmana, els pitjors de la pandèmia des del final de l’estat d’alarma i segons ha explicat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”, motiu principal d’aquesta nova aturada esportiva.


“Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació, però hem de deixar clar i ser contundents que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols amb SGE i Salut” ha assegurat Gerard Esteva, president de la UFEC en la nota informativa, mentre ha afegit que “si en 15 dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, que es pugui excepcionar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país”.


L’esport amateur, que ha patit amb especial virulència la primera aturada, haurà de superar aquesta segona, que com assegura el president de la UFEC només serà de dues setmanes. La decisió però, no afectarà la pràctica esportiva individual en qualsevol part del territori, ni a les competicions d’àmbit estatal, internacional o professional.


A nivell d’esport castellarenc, això afectarà principalment al debut en lliga del CB Castellar, que s’havia d’enfrontar aquest diumenge al CB Ripollet i al CB Mollet B en el cap de setmana del 24 i 25. Tampoc es disputarà el partit entre el Calaf i la UE Castellar de la tercera jornada de lliga. L’equip però no es veurà afectat en la següent jornada, ja que l’equip tenia descans.


En futbol sala, l’equip es perdrà el partit enfront del Vilafant CFS i del Sant Julià de Ramis a casa. L’hoquei patins tampoc podrà enfrontar-se en l’anada i tornada enfront del Molins de Rei, després de la jornada de descans de l’última setmana. Vòlei, atletisme i qualsevol altre esport amb representació castellarenca també aturarà l’activitat.

Comparteix
M'agrada
Comentaris