13   Impala_1440x961
Edu Cots i Jaume Humet amb el llibre “Con Impala llegará” on expliquen les vivències arreu del món. Albert San Andrés
17/07/2020 Esports
Les aventures de Cots i Humet, en llibre

“Con Impala, llegará” narra en primera persona les aventures dels dos pilots arreu del món amb dues Montesa Impala

Albert San Andrés

Un dels llibres de capçalera de qualsevol aventurer de les dues rodes és el de “Operación Impala”, un llibre escrit pel periodista Manuel Maristany el 1963 sobre l’aventura que un any abans van viure a l’Àfrica amb tres Montesa Impala, amb les quals van recórrer des de sud a nord el continent completant un total de 20.000 km.


Aquest llibre va servir d’inspiració i punt de partida per l’Edu Cots i el Carles Humet, que van viure aventures en majúscules, amb dues Montesa Impala, rememorant l’aventura de dècades anteriors. Aquests dos motoristes, amb total probabilitat es poden considerar els aventurers més intrèpids del món de la moto de l’estat espanyol, ja que , no només es dediquen a completar rutes com Barcelona-Tòquio, el Dakar, el Marroc, rutes per l’Índia o per Colòmbia, sinó que a més ho fan sempre en motos de petita cilindrada. De fet, les tres primeres aventures van ser amb una Montesa Impala, una icona que va significar el mateix per al món de les dues rodes, que els Seat 600 a les quatre.


Els 26.000 km completats amb l’Impala centren l’atenció de llibre “Con Impala llegarà”, on els dos pilots castellarencs van fer història viatjant per quatre continents amb una moto dissenyada als anys 60. Cots i Humet van presentar el llibre a Ràdio Castellar, explicant què els va impulsar a escriure el llibre que se centra en els viatges amb la mítica Montesa.

· Mig món en moto i ara en un llibre.
HUMET: En aquest llibre expliquem els tres viatges amb l’Impala, una cosa que molts ens havien demanat. És una mena d’homenatge al model i a tots els seguidors.

 

· Què va significar el llibre “Operación Impala” per a vosaltres?
COTS: És el nostre llibre de capçalera. Hem fet un homenatge a la prova de fa 50 anys, que va creuar Àfrica amb una moto amb uns mitjans limitats. De fet la moto havia de sortir al mercat amb el nom de Montesa Montjuïc i per aquest viatge va canviar el nom a Impala, que era el nom clau del viatge per a despistar la competència.


· No menys difícil que fer Barcelona-Tòquio. Què trobarem al llibre?
H: Està explicat el viatge a Tòquio i d’altres com “Al encuentro del Dakar” on vam creuar el desert d’Atacama -el més àrid del món- per trobar-nos amb els competidors de la prova que venien d’Argentina.

 

· Què us deien quan us veien amb aquestes motos pel món?
H: En el Dakar, el Nani Roma es va quedar parat quan ens va veure. Els pilots com Laia Sanz o Nani Roma es van sorprendre molt i fins i tot TV3 va començar l’informatiu amb la notícia. A Sibèria la gent ens aturava a tot arreu i la gent ens ajudava molt quan teníem avaries. El campió del món de dragsters ens va convidar al seu taller a Hongria on ens van entrevistar per a una revista de motos.

 

· Com va començar tot?
C: Anys enrere vaig anar de vacances en una moto que van deixar-me i després durant molts anys vaig dedicar-me al món de la competició -va ser campió d’Espanya de velocitat en 250 i de ral·lis de carretera amb Humet- i temps després vaig fer un viatge amb Impala pel desert. Vaig convèncer al Carles per acompanyar-me i començar aquestes aventures.

 

· Tot i haver de sortir al març i fer-ho ara, ha estat un èxit.
C: Amb els editors de Bandaaparte hem fet un bon equip. Quan trobes la gent adequada és molt fàcil treballar. Quedaven uns pocs exemplars per assolir l’objectiu pocs dies abans d’acabar la pre-venda i amb feina a les xarxes es va superar l’objectiu.

 

· Un llibre pels amants de les motos, però també dels viatges.
C: Sempre hem dit que això ha estat una gran gamberrada, la que ens hagués agradat fer a tots. La gent ens va recolzar durant els 54 dies del viatge a Tòquio i fer el llibre era un deute. Es pot comprar on-line i a qualsevol llibreria.

 

· Fins i tot es va involucrar a l’equip de MotoGP d’Honda en arribar a Tòquio.
C: El pla era una recepció però no es va poder fer. La idea era completar un repte fent una volta amb els dos pilots -Márquez i Pedrosa- amb les Impala a Motegi, però no es va poder fer. Ara volem llançar-li un repte al Dani perquè faci una volta amb l’Impala per Castellar.

 

· Què es necessita per a fer viatges així?
H: Sobretot voler-ho fer. Hi ha moltes dificultats per a preparar un viatge així, però tenir il·lusió és el principal aspecte. Saber de mecànica ajuda, però si ho fas amb una moto moderna, és més difícil poder tocar-la. Fer viatges amb motos antigues et manté més en contacte amb la gent.

Comparteix
M'agrada
Comentaris