21  Bachata_617x412
Rècord Guinness mundial de Bachata, a Sabadell. || CEDIDA
27/05/2019
Es bat el rècord Guinness de bachata, a Sabadell

La castellarenca Raquel Colomina (salseros.es) i Rotary Club Sabadell van impulsar la iniciativa guanyadora

Marina Antúnez

El 19 de maig de 2019 es va batre el rècord Guinness de bachata a Sabadell, amb 950 persones (475 parelles) ballant alhora durant 16 minuts i 15 segons, ininterrompudament. Fins ara, el rècord estava en 740 persones, un rècord que s'havia assolit a Grècia. "El nostre repte era superar-ho i ho vam fer, amb 210 persones més", explica Raquel Colomina, la castellarenca de Salseros.es que, juntament amb Rotary Club Sabadell, van organitzar la convocatòria.

 

Per fer efectiu aquest rècord de ball llatí, es va comptar amb 60 voluntaris i un notari va certificar el número de balladors. La voluntat d'aconseguir aquest rècord va començar a moure màquines ja fa quatre mesos. "42 escoles de salsa van ajudar que la gent s'aprengués la coreografia". En aquest sentit, algunes escoles van oferir al calendari classes obertes (open class) a totes les inscrits que volguessin aprendre i practicar la coreografia gratuïtament.

 

Des de les 10 del diumenge 19 fins a les 14 hores els balladors van situar-se entre Eix Macià i plaça Creu Alta. "Allà és on vam recollir totes les evidències, certificats i vídeos". En un dels vídeos, s'ha gravat l'entrada de tothom, de dos en dos. Les previsions meteorològiques van fer patir fins a l'últim moment, però el temps va respectar el ball, i poc després de les 14 h, es va posar a ploure. Després del ball de rècord, una de les discoteques patrocinadores de l'esdeveniment va cedir les seves instal·lacions perquè la gent pogués seguir ballant fins a les 17.30 h.

 

Els vídeos es poden visualitzar a Salseros.es, a Tv3, Antena 3, i altres mitjans. "Aquest propòsit ha fet que molta gent s'hagi enganxat a la bachata, que l'hagi conegut, que hagi vist que es dona en un entorn molt sa", apunta Colomina, feliç d'haver vist fet realitat el seu somni.

 

Ball de bachata solidari

"A part d'aconseguir el rècord Guinness, l'hem fet solidari", explicava Colomina. I és que tots els beneficis de la venda d'inscripcions (que també incloïa una samarreta) estan destinats a un projecte educatiu infantil de la Creu Roja de Sabadell. Segons va explicar el mateix president de l'entitat, es milloraran les condicions educatives d'una seixantena d'infants de famílies vulnerables de Sabadell i Badia del Vallès.

Comparteix
M'agrada
Comentaris