19   Teresa Font Goyas 2020 5_950x634
Teresa Font rep el Goya pel Millor Muntatge per 'Dolor y gloria' de Pedro Almodóvar. || CEDIDA
17/07/2020 Cultura
Teresa Font, nou membre d’Honor de l’Acadèmia de Cinema Català

La muntadora castellarenca ja és membre de l’Acadèmia de Hollywood des de l’any passat

La castellarenca Teresa Font passa per un gran moment després d’haver treballat en el muntatge de la guardonada darrera pel·lícula de Pedro Almodòvar ‘Dolor y gloria’. Aquesta setmana l’Acadèmia del Cinema Català l’ha incorporat com a Membre d’Honor: juntament amb el cineasta i animador Jordi Amorós, el director i productor Carlos Benpar, el periodista i activista cultural Josep Maria López Llaví, l’actriu Serena Vergano i el CineBaix. 


Font acumula més de 40 anys d’experiència professional, prop de 80 pel·lícules, vuit nominacions als Premis Goya i nombrosos guardons. L’extraordinària trajectòria d’aquesta muntadora autodidacta Teresa Font (Gallifa, 1958). Amb el documental ‘Numax presenta...’ (1980), de Joaquim Jordà, es va iniciar una llarga filmografia al costat de directors de referència com Vicente Aranda (‘Tiempo de silencio’, ‘El Lute (camina o revienta)’, ‘La pasión turca’, ‘Amantes’, ‘Carmen’ o ‘Libertarias’ per citar-ne algunes), Bigas Luna (‘Jamón, Jamón’), Àlex de la Iglesia (‘El día de la bestia’, ‘Perdita Durango’, ‘Muertos de Risa’), Terry Gilliam (‘The Man Who Killed Don Quixote’) o Imanol Uribe i Pedro Almodóvar, amb els que s’endú el Goya per ‘Días Contados’ i ‘Dolor y Gloria’, respectivament.


Teresa Font també va passar per la mostra de cinema de Castellar, el BRAM!. Va ser l’any 2016 i va venir a presentar el film ‘L’adopció’ de Daniela Féjerman. La muntadora també forma part de l’Acadèmia de Hollywood, justament des de fa un any.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris