20  Cos de lletra_950x634
Salva Artesero i Ruth Vilar són els components de la companyia Cos de Lletra. Ells impartiran el taller d’escriptura. ||  CEDIDA
15/01/2020 Cultura
Taller d’escriptura a la biblioteca

Comença el dia 20 amb places exhaurides; la proposta estarà conduïda per Cos de Lletra

Marina Antúnez

La Biblioteca Municipal Antoni Tort engega el 2020 amb una proposta molt atractiva, un taller d’escriptura que ja ha esgotat les places disponibles, 20 inscripcions.  Tindrà lloc del 20 de gener a l’1 de juny, durant 10 sessions d’una hora de durada cadascuna.

La companyia de teatre Cos de Lletra és l’encarregada de portar a terme aquest taller, que s’adreça “tant a les persones que ja estiguin escrivint com qui no ho hagi fet encara, que vinguin sense por”, Ruth Vilar, directora i escriptora component del Cos de Lletra, al costat de l’actor Salva Artesero.

A banda de tallers d’escriptura, la companyia també fa espectacles de sala per a públic adult, divulgació de llibres, monografies i activitats de dinamització literària, teatral o creativa. També fan tallers de lectura. “Creiem que la perspectiva literària, la forma com es divulga, està molt dividida entre la simplificació excessiva i el rigor acadèmic”.

Vilar explica que hi ha molts lectors no professionals que han llegit molt però que no tenen el temps de fer un màster de literatura, i tallers d’aquesta mena els poden ser molt útils. “Nosaltres oferim una divulgació literària molt ferma i documentada, apetitosa, des d’un plantejament lúdic, i també des del cos”, apunta Vilar.

En aquest sentit més teatral, les sessions no seran estàtiques, on els participants estiguin asseguts, sinó que també hi haurà un component teatral que ajudarà a desenvolupar la creativitat literària dels participants. “Els grups són molt variats, no busquem la correcció sinó una expressió lliure i una creativitat personal”.

La companyia Cos de Lletra treballarà aspectes generals bàsics perquè l’escriptura sigui, a més de gustosa, intel·ligible, comunicable, que tingui profunditat. “Els textos que sortiran no seran clons els uns dels altres”.

Ser un bon lector, afirma Vilar, és molt útil per escriure bé. Els llibres equipen l’escriptor.

D’altra banda, en un terreny més cinematogràfic, la Biblioteca Municipal de Castellar ha programat també  la projecció dels curtmetratges premiats a la darrera edició dels BAFTA Shorts. L’activitat està organitzada conjuntament amb la British Council, la Diputació de Barcelona i el Club Cinema Castellar Vallès. Les sessions tindran lloc els dies 22 de gener, a les 18.30 hores, a la biblioteca, i el dia 30 de gener, a les 18.30 h, a la Sala d’Actes d’El Mirador.

Tots els curtmetratges estan subtitulats al castellà i són aptes per a majors de 16 anys.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris