19  Martí_1440x961
Martí Plans serà un dels músics de la JONC  que dissabte tocarà ‘El somni d’una nit d’estiu’ a L’Auditori de Barcelona. || CEDIDA
12/01/2022 Cultura
El talent d’un violinista castellarenc

Martí Plans ha estat seleccionat per a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Marina Antúnez

El jove castellarenc Martí Plans, de només 16 anys, ha estat seleccionat per a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, com a violinista. Aquesta setmana ha estat combinant els estudis a l’institut - fa 1r de batxillerat - amb els assajos amb la JONC, ja que aquest dissabte oferiran un concert familiar a l’Auditori de Barcelona. “Dijous i divendres ja oferirem concerts escolars a l’Auditori”, diu ell mateix.

 

Aquest dissabte, el concert familiar programat a l’Auditori compta amb la participació dels Alevins de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), sota la direcció de Manel Valdivieso, i el cor infantil Amics de la Unió de Granollers, sota la direcció de Josep Vila Jover. Intervindran una cinquantena de músics, amb una mitjana d’edat que no supera els 18 anys. “Som una orquestra simfònica, per tant, hi serem els violins, violes, violoncels i contrabaixos”, a més de la secció de vent i percussió.  Interpretaran El somni d’una nit d’estiu, de Mendelssohn.

 

El Martí és un dels músics de la JONC. Per accedir-hi, va haver de presentar un vídeo “on havia de tocar el passatge al tempo que es toca als concerts”. El jurat de la JONC que valora els músics és exigent. S’hi poden presentar els alumnes de diverses escoles de música quan ja tenen un cert nivell. És aleshores quan la JONC ofereix als més aptes a presentar-se per accedir-hi. A l’escola on estudia, hi ha una assignatura que es diu ‘Passatge orquestral’, que és amb professor individual “i és on ens preparen per a les proves d’accés a la JONC”. fa dos anys que li van oferir fer aquestes classes. Amb aquesta orquestra fan dues trobades anuals amb músics de tot Catalunya, “que són intensius on assagem tot el dia”.  Aquest hivern van estar a Salou.

 

El Martí toca el violí des que tenia dos anys. “El primer que vaig agafar va ser amb un any, perquè la meva mare és professora de violí” - la seva mare exerceix  a l’Artcàdia -. El Martí ha estudiat sempre al Conservatori El musical de Bellaterra. Allà ha fet els estudis de violí i ara està a cinquè de grau mig. Després, podria fer les proves d’accés a Grau Superior - són 4 anys- i, finalment, entrar al Liceu a l’ESMUC. També estudia batxillerat tecnològic. Aquesta setmana compagina els estudis a l'institut, als matins, i de 16 a 20 h els assajos amb la JONC a L''Auditori.

Comparteix
M'agrada
Comentaris