14 santjordi ok_1440x961
L’Alícia, de la llibreria Espai Lector Nobel, davant de la paradeta que han instal·lat al carrer / C. D.
23/07/2020 Cultura
Sant Jordi no es pot substituir

La proposta de celebrar la diada del llibre i la rosa al juliol no ha quallat  

Cristina Domene

El 23 d’abril no es va poder celebrar la diada de Sant Jordi a causa de la crisi sanitària, per això es va pensar que era una bona idea ajornar la celebració per al juliol i intentar recuperar la venda de llibres, roses i també l’esperit d’una festa tan arrelada a Catalunya. La proposta, però, no ha acabat de quallar. Les mesures de seguretat, la calor i els rebrots en alguns punts del territori ho han posat difícil.  I és que Sant Jordi és un dia que no es pot substituir en vendes, però tampoc en esperit ni en convicció. “Per a mi avui no és Sant Jordi. Sí que he reforçat l’estoc de llibres però he decidit no posar paradeta fora al carrer, per convicció. Va venint més gent que un dia normal i els atenem seguint totes les mesures de seguretat”, ha manifestat Carlos Higueras de la llibreria La Centraleta.

 

A l’entrada de  Punt i Coma, al carrer de l’església trobem una paradeta amb una selecció de llibres.  “Hem tret la paradeta, hem intentat col·laborar amb la diada, però és complicat i veus que la gent no està animada, no és el Sant Jordi d’abril”, ha explicat la Susana Alonso.

 

La llibreria Punt & Coma han exposat diferents llibres en una parada al carrer / C. D.

La llibreria Punt & Coma han exposat diferents llibres en una parada al carrer / C. D.

 

L’Espai Lector Nobel i la llibreria papereria Vallès, també han tret les paradetes al carrer.  Parades testimonials, plenes de novel·les, assajos i contes infantils per recordar que celebrem el dia de Sant Jordi 2, com diu l’Alícia de l’Espai Lector Nobel: “El sentiment que tenim no és com el del 23 d’abril, no serà com la diada, ni pot ser-ho. Considerem que el 23 d’abril sempre serà nostre i aquest és un afegit”. A la llibreria Lector Nobel els llibres més venuts són d’escriptors catalans, com Mar d’estiu, de Rafel Nadal i L’espia del Ritz, de Pilar Rahola: “El que més s’estan emportant és M’explico, de Carles Puigdemont, que ha sortit avui. Hi ha una mica més de venda que un dia normal, la gent també compra llibres ara per l’època de vacances, però res a veure amb Sant Jordi. Per contrapartida, a l’abril, vam vendre, a través de comandes, molt més del que esperàvem”.

 

Des de la floristeria Lídia Vidal, la propietària assegura que quasi no ha fet comandes extres de roses. “Vaig fent a poc a poc. Jo crec que la gent ni se’n recorda que vull celebrem Sant Jordi. Durant el matí, ha venut unes 15 roses, les que venc en 10 minuts un Sant Jordi habitual”, ha detallat Vidal.

 

La floristeria Lídia Vidal ha ofert diferents roses i rams per celebrar la segona versió del Sant Jordi d’aquest any / C. D.

La floristeria Lídia Vidal ha ofert diferents roses i rams per celebrar la segona versió del Sant Jordi d’aquest any / C. D.

 

 

Des de l’Ajuntament de Castellar han volgut donar suport als comerciants fent-los una visita. “Ens ha comentat que està sent molt fluix. És un Sant Jordi atípic, reflex de la situació que estem vivint”, ha manifestat la regidora d’Acció Econòmica, Anna Màrmol.

Comparteix
M'agrada
Comentaris