A7303847_1440x961
El grup de cantades, format per joves de Sant Feliu, han aconseguit aquest any vuit incorporacions noves Quim Pascual
26/07/2022 Cultura
Sant Feliu fa patxoca

Les cantades que es van fer dissabte, en el marc d’un cap de setmana de celebració, van comptar amb 500 assistents

Cristina Domene

Sant Feliu del Racó han tingut un cap de setmana ple d’activitats i festa. Fa uns mesos un grup de jovent del poble va decidir ajuntar-se sota el nom de Els més tranquils per tirar endavant una celebració de tres dies, una mena de festa gran, però anomenada Nits d’Estiu. Així és com la Sue, el Roger, la Lara, la Marga, la Sara, el Ferran i la Laia, entre altres, van acabar fent un programa de tres dies per recuperar la germanor i les tradicions d’abans de la pandèmia: “La valoració és molt bona perquè hem pogut acomplir amb el programa que vam fer, tenint en compte que ho hem organitzat amb poc temps. La gent està contenta que és del que es tracta. Ens han fet arribar missatges felicitant-nos per l’organització i perquè tothom tenia moltes ganes de sortir, retrobar-nos i veure sant Feliu ple de gent”, afirma Ferran Lluelles, un dels impulsors.

 

Un dels moments àlgids del cap de setmana -que ha comptat amb gimcana, jocs, música, sopar popular, ball de bastons i sardanes- van ser les tradicionals cantades de dissabte a la tarda, una tradició de més de 70 anys d’història.  “Un grup de joves del poble anem cantant per tot el poble fent cinc parades. Nosaltres anem amb un camió i la gent ens va seguint per aquestes parades. Va ser tot un èxit, unes 500 persones ens seguien, de Sant Feliu, de Castellar, de Sabadell, gent que havia viscut aquí i ja no hi viu... el grup normalment era de 15 persones, però els dos darrers anys que es van fer (abans de la covid) vam ser 8. Ara hem aconseguit sis incorporacions noves i això ha fet que l’autoestima, les ganes i l’empenta vagi a més”. A la cançó que entonen els joves s’expliquen situacions i escenes d’actualitat pels santfeliuencs, amb paròdia i humor. “Fem patxoca. És una festa maca a on tothom ve a passar-s’ho bé, no hi ha cap mena d’incident”, va reconèixer Lluelles.

 

Històricament Sant Feliu del Racó ha celebrat la seva Festa Major el primer cap de setmana de setembre. El 2019 van decidir avançar-ho i després ja va venir la pandèmia. “Normalment, era la primera setmana de setembre, però es va canviar perquè trobàvem que molta gent es trobava encara fora, acabant les vacances, i perquè ens coincidia amb festes tan potents com les de Sabadell i de seguida les de Castellar. Ha estat un encert avançar-ho”.

 

De cara a l’any vinent Els més tranquils ja s’estan plantejant recuperar la Festa Major com a tal. “Per l’any vinent ens agradaria acabar de constituir un grup estable i fer la Festa Major. Enguany no hem tingut temps, però per l’any vinent seguríssim que sí”, conclou el Ferran.

Comparteix
M'agrada
Comentaris