e7b5d55a 1682 4127 af7e 09b686f26464_1440x961
Assaig de la Coral Pas a Pas a la rectoria, aquest mes de setembre. || CORAL PAS A PAS
23/09/2020 Cultura
La resiliència de la Coral Pas a Pas

El cor castellarenc format per usuraris de Suport Castellar i ADIPS va reprendre els assajos al setembre

Marina Antúnez

Els assajos de la Coral Pas a Pas es van reprendre el dia 4 de setembre. Des d’aleshores, se segueixen fent, els divendres a la tarda. Han hagut de canviar de lloc, això sí. “Fins ara, nosaltres assajàvem al Casal d’entitats”, diu Clara Martí, directora de la Coral Pas a Pas. Amb la Covid, l’Ajuntament va tancar els equipaments municipals, “de manera que les entitats que els fem servir ens hem quedat una mica a l’estacada”, afegeix Martí.  Davant la impossibilitat d’assajar a l’espai on ho feien, el rector de l’església Sant Esteve, Txema Cot, es va oferir a cedir les sales que són a la rectoria. “Hi estem prou bé, no és l’espai que teníem però bé”


El número de cantaires és el mateix tot i que, amb la Covid, alguns han deixat de venir fins que la cosa estigui més controlada. D’altres,  son de viatge amb altres entitats, etc. “Tots necessitem la rutina, no només ells”. Els cantaires pertanyen a dues entitats, Suport Castellar i ADIPS, i alguns van al TEB. 


Durant el temps de pandèmia van tenir contacte, ja que feien els assajos de manera telemàtica. La directora es trobava cada dia amb dos d’ells. A finals de juny i principis de juliol es van arrencar els assajos presencials. La tornada ha estat estranya, amb la parada de l’agost. “El fet de canviar d’espai hi ha contribuït, ens hem hagut de resituar”.


El repertori que estan fent és el mateix. Arrencar després de l’estiu sempre costa. “Altres anys, teníem concert al mes de setembre i fèiem un sprint”. No poder assajar presencialment ho ha alentit tot. El concert previst pel 19 de setembre no podrà ser perquè l’Auditori està tancat. Amb tot plegat, queda palès que necessitem la cultura. “Creiem que els polítics de Castellar han d’apostar per la cultura, perquè és necessària”. Segons quines coses no es podran fer però, a l’aire lliure, “segurament es podrien fer concerts”, creu Martí. Segons la directora, tot i així, part del consistori els ha recolzat. 


Per part de la Coral Pas a Pas i moltes altres entitats, quan l’Ajuntament va voler celebrar el Dia Internacional de la Música virtualment, a finals del mes de juny, es van esforçar a proporcionar  imatges i material per fer-lo possible, “perquè crèiem també que era necessari”. Ara els toca fer un pas a ells, l’Ajuntament hauria de mostrar un interès especial perquè la cultura no s’aturi. “Trobem a faltar el feedback amb l’Ajuntament”, expressa Martí. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris