DSC 0728_617x412
'Xiribec i Xiripiga. Els Pastors Cantaires de Betlem'. || R. PARERA
25/12/2020 Cultura
Recordant Xiribec i Xiripiga

Colònies i Esplai Xiribec oferirà fragments audiovisuals dels Pastorets a l’Auditori Municipal

Marina Antúnez

Colònies i Esplai Xiribec vol fer front a la pandèmia d’una manera ben original. Com és tradició, en les dates nadalenques ens ofereixen la representació de Xiribec i Xiripiga, els pastors cantaires de Betlem, de mossèn Joan Abarcat. Però aquest 2020, la representació no és possible, físicament, però sí que ho és en format digital gràcies a una projecció que es podrà veure a l’Auditori Municipal, el dia 26 de desembre. 


Des del web www.auditoricastellar.cat s’ha facilitat l’adquisició de les entrades, que són gratuïtes, per veure la projecció, a les 19 hores del dia de Sant Esteve. 


Aquest any, doncs, la sarsuela nadalenca que cada dos anys fa l’entitat es podrà seguir a través de la pantalla. No s’ha pogut assajar i per aquest motiu s’ha preparat aquesta projecció, a base d’imatges de diverses representacions i entrevistes amb persones representatives que han participat en els pastorets al llarg dels 30 anys que l’entitat els porta a terme. 


Per a Colònies i Esplai Xiribec, els pastorets Xiribec i Xiripiga, els pastors cantaires de Betlem és una tradició i és per aquest motiu que s’ha volgut que aquest Nadal també hi poguessin ésser presents. No serà de la manera habitual però també poden aportar un interès testimonial, i alhora, possibilitat gaudir-los el dia 26 a l’Auditori.


D’altra banda, també a càrrec de Colònies i Esplai Xiribec s’ha fet la 27a Plantada del Pessebre als Jardins del Palau Tolrà. Des de l’any 1993, l’entitat té cura de fer i plantar un pessebre als jardins de l’Ajuntament. Enguany, la plantada ja arriba a la 27a edició. 


El pessebre es va instal·lar dissabte 29 de desembre i hi serà fins al dia 7 de gener del 2021. En aquesta ocasió, no es va fer cap acte públic però es va convidar la ciutadania a participar-hi amb una dinàmica que consisteix en  escriure un bon record del 2020 i penjar-lo a la barana, darrere del pessebre. 


Colònies i Esplai Xiribec és una de les dues entitats del poble dedicades a l’educació en el lleure d’infants, adolescents i joves. Porten a terme activitats de colònies i esplai des del 1967. Són una entitat familiar en la qual també participen els pares i mares.


Estan vinculats a la Parròquia de Sant Esteve de Castellar del Vallès i volen educar en la vivència dels valors d’un humanisme cristià. Tots els monitors són voluntaris. Les activitats tenen lloc, durant el curs escolar, els dissabtes a la tarda.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris