3162f9e9 9c13 40f0 a4c4 c5701f0c1303_1440x961
La Cia. Maother, amb la col·laboració de Bots, va oferir la proposta 'Bruixes' a L'Alcavot. || CEDIDA
05/06/2023 Cultura
Quan el cos explica històries

La Cia. Maother, amb la col·laboració de Bots, va visitar L'Alcavot aquest cap de setmana amb 'Bruixes'

Marina Antúnez

Quan el cos és capaç d’explicar històries se’ns fa evident que no només amb la paraula tenim coses a dir. El cap de setmana passat, a l’Alcavot, el públic va poder gaudir de l’espectacle ‘Bruixes’, de la Cia. Maother, amb la col·laboració de l’escola de dansa Bots. Van oferir una sessió dissabte i una altra, diumenge.

 

Aquesta companyia va retre un homenatge a la poeta Maria Mercè Marçal d’una manera que va sorprendre. Quatre ballarines - Alba Cruells, Anna Gallés, Elisabeth Ollé i Roser Prat -, sota la direcció de Montse Argemí, Olga Ventura i la mateixa Ollé, van expresssar amb el moviment del seu propi cos allò que, segurament, no hagués sabut dir més bé cap text escrit.

 

Mogudes per la força de la lluna, del mar, de la sal, d’un mirall, etc, les ballarines es van moure al centre de l’escenari, preparat per a l’ocasió, amb el públic a quatre costats.

 

La naturalitat amb què es movien, tenint en compte la dificultat tècnica de molts moments, va deixar l’audiència meravellada.

 

Trien la dansa contemporània, essent aquesta una dansa que permet i transmet llibertat, amb moviments que tan aviat alcen les ballarines cap al cel com les ajuda a estirar-se a terra i cargolar-se.

 

I si ja ha de ser difícil acomplir amb el lligam entre moviments i música, encara ho és més quan s’ha d’ajustar a una coreografia que totes quatre repetien a l’uníson.

 

Precisió, interpretació, tècnica i, sobretot, bellesa, és el que vam poder veure al darrer espectacle de L’Alcavot. Ja esperem les noves propostes.

 

9857b765 394a 4089 80aa 9af1436e494cLes quatre ballarines, en un moment de l'espectacle 'Bruixes'. || CEDIDA

Comparteix
M'agrada
Comentaris