Foto i obra guanyadora Josep Pérez González_1440x961
Josep Pérez González, amb l'obra premiada al Cinquè Concurs de Pintura, dibuix i gravat de Mútua Catalana. || CEDIDA
18/01/2021 Cultura
Primer premi pel gravador i pintor Josep Pérez González

L'artista ha estat guardonat en la modalitat de dibuix i gravat al cinquè Concurs de pintura, dibuix i gravat de la Fundació Mútua Catalana

Marina Antúnez

 

L’artista castellarenc Josep Pérez González ha rebut el primer premi al cinquè Concurs de pintura, dibuix i gravat 2020 de la Fundació Privada Mútua Catalana per a l’obra ‘Espai translúcid / composició 35’. Pérez va rebre el primer premi en la modalitat de dibuix i gravat. “No acostumo a presentar-me a concursos però sí a obrir-me a espais expositius”. En aquest certamen s’ofereix un espai on s’hi fan mostres de qualitat, “si surts seleccionat ja formes part de l’exposició col·lectiva”. Pérez, que reconeix que no s’esperava guanyar, es mostra molt content perquè d’aquesta manera “puc donar a conèixer la meva obra”. El Tinglado 1, del Port de Tarragona, va acollir l’entrega de premis el passat 14 de desembre, en una convocatòria on s’hi van convidar els artistes de les 75 obres presentades  al certament.

 

A més de pintor i gravador,  Pérez ha estat molts anys exercint de professor de dibuix a l’ensenyament secundari, i també és catedràtic de dibuix, llicenciat en Belles Arts i Filosofia i Lletres. Ha treballat als instituts de Sabadell Joan Oliver i IES Vallès, i també a l’institut de Matadepera. “La meva tasca docent estava orientada a l’ensenyament de dibuix i arts plàstiques”.

 

A Castellar del Vallès, l’artista ha exposa des de fa molts anys, sobretot, a la sala ja desapareguda Santi Art, formant part de diverses col·lectives. L’artista reconeix que troba a faltar Firart, una fira que servia de punt de trobada de molts artistes. “Ara, en els últims anys, hi ha poca activitat”. Agraeix, en aquest sentit, haver pogut compartir els seus coneixements i creacions amb l’alumnat.

 

El premi de la fundació privada Mútua Catalana d’estén a nivell nacional, i també hi ha implicat el Port de Tarragona. L’obra, un cop premiada,  passa a ser propietat de la fundació. Però com que l’obra de Pérez és un gravat, permet la reproducció i és per això que “podré presentar-la a l’exposició que inauguro aquesta setmana” a la Sala dels trinitaris de Vilafranca del Penedès. A la seva nova mostra es podran veure un total de 50 gravats, molts d’ells sorgits en temps de pandèmia. Es titula ‘A-LLUM, gravats’, i són gravats que se centren en la naturalesa, “però no faig paisatgisme”. Més aviat, són mirades molt concretes, elements de la natura que ens vinculen a sensacions. “Quan fèiem passejades amb la meva dona durant el confinament veia la llum sempre diferent, encara que fos el mateix camí”. La llum, darrere de la Mola, feia una “contraclaror”, que va inspirar l’artista.

 

Els gravats de Pérez no estan fets amb àcids, que són tòxics per a les persones i el medi ambient. L’artista fa servir les planxes d’alumini com a matriu, per treballar de manera més manual. fa servir l’aigua, que és transmissora, i per mecanismes de pressió aconsegueix estampar.  Una altra cosa que ha experimentat Pérez és amb construir llums. ha utilitzat la resina per a resinar el paper, fer estructures escultòriques en forma de cilindre i, amb la connexió elèctrica, "donar-li una llum de dintre cap a fora"

 

Per conèixer millor l'obra de l'arista Josep Pérez González podeu visitar la web Espaitarlatana i el seu Instagram

Comparteix
M'agrada
Comentaris