20  JOCVA_617x412
Moment del concert de la JOCVA el mes de desembre passat. || Q. PASCUAL
10/01/2019 Cultura
Primer aniversari de la JOCVA

La Jove Orquestra de Castellar va fer un concert de celebració el passat 28 de desembre

Marina Antúnez

El passat 28 de desembre, la JOCVA (Jove Orquestra de Castellar) va celebrar el seu primer aniversari amb un concert de Nadal a l’Auditori municipal organitzat per Acció Musical Castellar. Una vintena d'instrumentistes, dirigits per Carles Miró, van oferir un concert variat per fer gaudir al públic.

 

La primera part va començar amb la interpretació de petites peces tocades per part de solistes de l’orquestra. En aquest sentit, Jun Shan Bujones al violí (concertino de la JOCVA), acompanyada de Guida Miró, va tocar un minuet de Mozart. A continaució, Armand Vilà a la trompeta va interpretar una suite de Telemann amb baix continu tocat pel violoncel de Maria Cuadras. Finalment, l’última peça solista d’aquesta part va ser interpretada per Biel Miró al trombó, acompanyat al piano per Guida Miró; junts van interpretar la Cançó de Lotta d’un compositor suec contemporani "que va fer emocionar per la seva bellesa melòdica", diu Laia Rocavert, una de les responsables de la JOCVA.

 

 

Després d’aquesta primera part del concert, va seguir tot el grup orquestral per fer un recorregut al llarg de diferents estils i èpoques, començant per la Suite no 2 de la música aquàtica de Händel, continuant per la coneguda Simfonia de les joguines atribuïda a Leopold Mozart, "on apareixen instruments de joguina que en seran protagonistes", recorda Rocavert.  Seguidament, es va poder gaudir de l'audició d'uns arranjaments de la Simfonia del nou món de Dvorak i del poema simfònic Finlàndia de Sibelius. La JOCVA va finalitzar amb la nadala que enguany celebra 200 anys, Santa nit, i una peça  americana popularitzada amb un punt de jazz, El Trineu.

 

"Va ser un concert que novament va posar l'accent en l’esperit d’aquests joves músics castellarencs (d'entre 13 i 23 anys)", comenta Rocavert, que afegeix que "alguns venen de pobles veïns i s'han format en diferents centres". Els joves fan de la música una eina de comunicació per compartir i oferir-la al públic que els va poder escoltar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris