af7f2a7a 712b 46ec bab9 3b9652e09e8e_1440x961
Àngela Olea, Carla Gutiérrez i Lucía Hernández, amb la seva tutora (a la dreta). ||  M. A.
29/05/2023 Cultura
Premiades al II Premis de Recerca de Batxillerat

El certamen està organitzat pel CECV-AH; també es va inaugurar l’exposició ‘Moments en vermell’ de l’artista Àngels Font

M. A.

Dissabte passat, 27 de maig, el Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història va fer entrega del primer premi als II Premis de Recerca de Batxillerat, convocats per a l’alumnat de batxillerat dels centres educatius que haguessin presentat un treball de recerca sobre un tema relacionat amb Castellar del Vallès.

 

El treball més ben valorat pel jurat, format per Oriol Vicente, Paula Solé i Marina Antúnez, va ser el que porta per títol ‘Les bruixes de Castellar del Vallès’, elaborat per les alumnes de l'Institut Castellar Àngela Olea Valenzuela, la Carla Gutiérrez Antúnez i la Lucía Hernández Ramírez, tutoritzat per Raquel Blázquez.

 

Les tres noies van rebre un diploma i també se’ls entregarà un val per valor de 600 euros a bescanviar per material informàtic o un viatge i un lot de productes. A més, el seu treball passarà a formar part del fons documental de l’Arxiu d’Història, ja que es publicarà íntegrament a la pàgina web de l’entitat i també se’n farà una petita ressenya a la propera ‘Plaça Vella’, amb enllaç amb QR al treball original.

 

Exposició d’Àngels Font

 

D’altra banda, un cop finalitzada l’entrega, es va donar pas a la inauguració de l’exposició de la pintora castellarenca Àngels Font ‘Moments en vermell’, que va comptar amb un nombrós públic, entre amics, familiars i col·legues artistes.

 

Font va presentar la seva darrera exposició, formada per una vintena d’obres de mitjà i petit format, amb la tècnica de l’ aquarel·la i collages, utilitzant les tècniques d’estampació botànica i amb plaques de gelatina. “Em fascina el joc de transparències que don l’aquarel·la, i he afegit dues tècniques més”.

 

En aquest sentit, l’exposició inclou dos quadres amb fotografies de com Font ha gestat i creat aquestes obres, inèdites fins ara i també afegeix un quadern del procés creatiu.

 

Les temàtiques són tan aviat molt actuals, “d’imatges que veig cada dia,  com records del passat, que sense saber ben bé perquè resten en la memòria”.  Resumeix records d’observar marges de pedres al costat de les oliveres mentre passeja pel camp, o mirar les formes de les voreres mentre camina o pinta una barana amb flors de quan era infant. La mostra concentra una essència difícil d’explicar i molt  fàcil de veure.

 

L'exposició seguirà oberta fins al 30 de juny, dimarts al matí i divendres a la tarda. També s'obrirà amb cita prèvia. 

 

La pintora Àngels Font presenta l'exposició 'Moments en vermell'. ||M.A.La pintora Àngels Font presenta l'exposició 'Moments en vermell' al CECV-AH. ||M.A.

Comparteix
M'agrada
Comentaris