Pessebristes castellarencs a Mollina (Màlaga)._617x412
Pessebristes castellarencs a Mollina (Màlaga). - Cedida
02/03/2018 Cultura
Pessebres castellarencs a Màlaga
El Grup Pessebrista de Castellar va visitar Mollina, on s'hi guarda fons castellarenc
Marina Antúnez
A finals de febrer, alguns dels pessebristes del Grup Pessebrista de castellar del Vallès van assistir a la trobada internacional del Museo de Belenes de Mollina, a Màlaga. Aquesta era la primera vegada que tenia lloc aquest esdeveniment que va servir per a reinaugurar el museu.

A la trobada hi van ser convidats tots els col·laboradors que tenen obres exposades o bé emmagatzemades,les millors creacions realitzades per pessebristes de diverses entitats, sobretot d'Espanya i d'Itàlia, països on hi ha més afició d'elaboració de diorames i figures de pessebre. Al museu hi ha una gran col·lecció de figures de la castellarenca Montserrat Ribes, una de les principals escultures de pessebre del país.

El Grup Pessebrista de Castellar hi està també molt ben representat per un diorama de Joan Romeu i Montse Santander. A més, al magatzem hi ha preparats tres diorames més dels mateixos pessebristes, un de Joan Sáez i un altre de Joan Carles Capdevila. El pessebre que aquest any ha elaborat el Joan Juni amb Carme Altayó també es traslladarà al Museu quan es desmunti l'exposició de Castellar.

Al museu es poden contemplar més de 690 pessebres artístics i prop de 1.000 figures de pessebre de reconeguts autors nacionals i internacionals. Hi ha molta varietat de diorames pel que fa a la procedència; de l'escola catalana, de la italiana, de l'andalusa i de la zona centre i nord d'Espanya. El museu serveix de refugi per a molts dels millors pessebres que s'elaboren cada any.

El Grup Pessebrista de Castellar ha donar a conèixer el número afortunat del sorteig de figures, és el 0832.
Comparteix
M'agrada
Comentaris