Moment de la gravació de 'El pessebre' de Pau Casals. Al fons, el Pedraforca. || CCMA
Moment de la gravació de 'El pessebre' de Pau Casals. Al fons, el Pedraforca. || CCMA
30/12/2020 Cultura
Participació castellarenca a la nova versió 'El pessebre' de Pau Casals

 Ígor Studio i el Grup Pessebrista de Castellar són part activa en la producció audiovisual de la Federació Catalana d'Entitats Corals

Marina Antúnez

Aquest dimarts, al canal 33, s'ha emès l'oratori 'El Pessebre', de Pau Casals, en una versió que ha estat possible gràcies als cors de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) i que s'ha enregistrat gràcies a l'estudi creatiu Igor Studio, dirigit per Ígor Cortadellas, on hi participa també el castellarenc Raül Esteve. La gravació s'ha fet a diferents indrets de Catalunya i la peça ha estat arranjada expressament per a cor i orgue. S'ha comptat amb la col·laboració de cors, solistes vocals i l'organista Mercè Sanchís, que ha interpretat la peça des de l'orgue de la Basílica de Montserrat, sota la direcció musical i artística de Daniel Mestre.

 

A la projecció audiovisual, la gravació intercala els diferents cors cantant a diferents punts de Catalunya, amb imatges de la interpretació de Sanchis a l'orgue de Montserrat, i es completa amb diverses imatges pessebrístiques: elaboració d'un pessebre, primers plans de figures, paisatges fets diorames. En aquest sentit, hi ha col·laborat el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès, facilitant imatges d'aquestes creacions, aixi com també detalls de l'artista castellarenca Montserrat Ribas mentre crea les figures, unes figures que han aconseguit una fama tan gran que es venen a tot el món. 

 

El resultat d'aquest video és una conjunció magnífica audiovisual del territori català i de la tradició, on destaca especialment la virtuositat dels intèrprets que, amb una veu que demostra un gran nivell tècnic, fan un homenatge a la peça de Casals, que se sincronitza amb les imatges de detall de l'orgue de l'Abadia Montserrat. Tenint en compte la situació de pandèmia, la suma de molts esforços individuals i col·lectius ha permès que el muntatge ha estat possible.  S'ha fet seguint tots els protocols de seguretat i normatives anti Covid i ha comptat amb la participació dels cors i solistes següents: Elena Copons, soprano; Àlex Tua, soprano (Escolania de Montserrat); Gemma Coma-Alabert, contralt; David Hernández Anfruns, tenor; Xavier Mendoza, baríton; i Pau Bordas, baix. Amb el Cor Ciutat de Tarragona (Xavier Pastrana, director), Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida (Xavier Puig, director), Coral Canigó de Vic (Xavier Solà, director), Coral Càrmina de Barcelona (Daniel Mestre, director), Polifònica de Puig-reig (Emmanuel Niubò, director), i Orfeó de Sants (Montserrat Tous, directora).

 

La projecció de l'oratori es podrà tornar a veure diumenge 3 de gener, a les 9.25 h, a TV3, en el marc del programa 'Diumenge, concert', amb motiu del centenari de l'Orquestra Pau Casals i el 60è aniversari d' 'El Pessebre' de Pau Casals.

 

El vídeo íntegre de la filmació ja es pot veure a través d'aquest link: 'El pessebre', de Pau Casals.

Comparteix
M'agrada
Comentaris