Darrer Aplec celebrat fins ara a Castellar Vell_617x412
Darrer Aplec celebrat fins ara a Castellar Vell - Q. Pascual
10/05/2024 Cultura
S’obren les inscripcions d’arrossos

Des d’avui i fins al 17 de maig, les colles es poden apuntar al 41è Concurs d’Arrossaires del 44è Aplec de Castellar Vell

Marina Antúnez

La Comissió d’Entitats de l’Aplec de Castellar Vell ja té a punt la programació del 44è Aplec de Castellar Vell, que tindrà lloc diumenge que ve, 19 de maig, i que, com cada any, comptarà amb la participació de diverses entitats del municipi i la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar.

 

Les activitats s’iniciaran al matí, a les 10 hores, amb un itinerari guiat organitzat pel Centre d’Estudis Castellar - Arxiu d’Història i guiat per l’arqueòleg Jordi Roig. L’acte se centrarà en les excavacions recentment portades a terme en aquest espai, i s’explicarà amb quina finalitat s’han fet.

 

De 10 a 11 h es duran a terme jocs de cucanya a càrrec de Colònies i Esplai Xiribec, i el concurs de creacions de flors boscanes, a càrrec de l’Escola Nocturna. A més, durant tot el matí, el grup Urban Sketchers Dibuixant Castellar ha programat una trobada oberta al costat de l’ermita. Cal portar llibreta i estris per dibuixar i, en acabar es farà una foto de grup.

 

A partir de les 12.30 h s’iniciarà el gruix de les activitats de cultura popular, amb les actuacions de les colles de l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar, el Ball de Bastons de Castellar, el Ball de Gitanes de Castellar, els Castellers de Castellar - Capgirats, els Gegants i els Tucantamdrums de l’Esbart Teatral de Castellar.

 

A partir de les 12.30 hores es donarà el tret de sortida al 41è Concurs d’Arrossaires. S’han previst premis per a quatre categories: les paelles petites, les paelles mitjanes, les paelles grans i les paelles de joves. Serà a les 16.30 hores quan es donaran els premis del Concurs d’Arrossaires. Durant tot el dia, també s’ha previst un servei de bar que gestionarà el Ball de Gitanes.

 

Accés a Castellar Vell

 

Per sol·licitar l’accés amb vehicle per a persones amb mobilitat reduïda cal comunicar-ho a www.castellarvalles.cat/aplecmobilitatreduida. S’adreça a persones amb cadira de rodes o que depenguin de bastons per moure’s o bé que tinguin cap altra dificultat per poder-hi accedir a peu.

 

Per a la resta d’assistents, l’accés amb cotxe quedarà restringit de 7 a 9 h del matí, només per descarregar estris. Després, restarà tancat fins a les 17 h de la tarda, que es tornarà a obrir. La policia demanarà que es deixi en dipòsit la documentació dels cotxes que accedeixin a l’esplanada i es retornarà posteriorment.

 

També es pot accedir a Castellar Vell seguint l’Itinerari de Natura: Ca n’Oliver, El Castell i Castellar Vell, editat pel Centre Excursionista de Castellar i senyalitzat amb punts blaus.

 

En cas de pluja o de restriccions a l’entorn natural (pla Alfa) les activitats de l’Aplec s’anul·laran. La comunicació es farà a través de les xarxes de @femcastellar i @lactual.

 

Normes del Concurs d'Arrossaires

 

Del 10 al 17 de maig totes les colles que ho vulguin es podran inscriure prèviament al Concurs d’Arrossaires. Enguany, no es faran inscripcions el mateix dia de l’aplec o sigui que val la pena tenir en compte aquests terminis. 

 

Per fer la inscripció cal omplir un formulari adjunt que es troba al web www.castellarvalles.cat/paellesaplec. Caldrà que, el dia de l’aplec, els participants s’acreditin al punt d’informació

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris