IMG 20210216 100951_1440x961
Alba Amat publica 'Las raíces de tu alma'. ||M. ANTÚNEZ
22/02/2021 Cultura
Novetat literària amb ‘Las raíces de tu alma’

La jove Alba Amat Hernández publica el seu primer llibre

Marina Antúnez

La jove castellarenca Alba Amat Hernández, amb només 20 anys, publica el seu primer llibre que titula Las raíces de tu alma. Aquest nom es deu al fet que, fent una reflexió íntima, arriba a la conclusió que  “totes les persones tenim una llavor d’on poden sortir moltes branques, molts sentiments”, explica l’Alba. Curiosament, de petita, a ella no li agradava gens llegir ni tampoc escriure. “Però als 15 anys em van operar i com que la recuperació a casa va ser llarga vaig tenir necessitat d’escriure”, afegeix. Així va començar, llegint molt i escrivint pensaments que li passaven pel cap. “De fet, vaig acabar tenint diferents llibretes, en unes hi apuntava somnis, a d’altres idees...”.

 

En el terreny literari, l’Alba es fa anomenar A-ZUL i així signa el primer llibre, on aborda  diversos temes que divideix en dues parts. Una primera part, on ella explica experiències pròpies, “mini històries que poden ser similar a les experiències d’altres persones”. Són situacions de la vida en general, “de quan ets petita a l’escola, o de moments amb la família”, diu Amat, que afegeix que parla de la primera operació que li van fer, amb 15 anys, i de com es va sentir en aquell moment a l’hospital, a l’escola, etc. A la segona part, l’autora tracta de l’amor en general. “De l’amor als pares, a un desconegut, a un amic, a un professor, etc”. En aquesta part, Amat inclou algunes cartes dedicades als avis, i parla de les emocions que va tenir la primera vegada que es va enamorar, per exemple.

 

El llibre s’ha gestat durant dos anys. És en castellà perquè, diu Amat, “m’inspiro millor”, tot i que a casa i amb els amics ella parli en català. Les històries que explica inclouen passatges complicats, “on m’he destapat bastant”, però no és un llibre dramàtic sinó optimista. Hi trobarem temes com la por, el fracàs, la felicitat, la inseguretat, etc. El treball desprèn una bona dosi d’esperança i l’autora pretén que pugui ensenyar alguna cosa als joves com ella. Amat reconeix que també ha escrit “perquè volia tenir el meu propi llibre, amb el meu nom i amb tot el que havia anat escrivint”.

 

Las raíces de tu alma ha sortit a la venda la setmana que ve amb l’editorial Létrame. A Castellar, es podrà trobar les llibreries del municipi, també a la Biblioteca Municipal. A més, es podrà adquirir pel portal d’Amazon i a El Corte Inglés. La portada és obra de la Judith Martín, una amiga de l’Alba. La jove escriptora ja està desenvolupant un nou projecte literari, que anirà agafant forma després de Las raíces de tu alma.  Paral·lelament, està estudiant un grau superior d’integració social i  està fent un curs de guió cinematogràfic.

Comparteix
M'agrada
Comentaris