Joan Juni renova com a president del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès.
Joan Juni renova com a president del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès.
13/04/2021 Cultura
Nova junta per a dues entitats locals

El Grup Pessebrista i el Centre d'Estudis de Castellar - Arxiu d'Història presenten noves cares i projectes

Redacció

El Grup Pessebrista de Castellar i el Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història han renovat la junta aquest mes de març.

Pel què fa al Grup Pessebrista, el president Joan Juni renova el càrrec per tres anys més, també ho fa el tresorer Francesc Ferrer i el secretari Joan Sáez. Deixen la junta el Francesc Fayos, Marcel Fayos, Jordi Martínez, Carles Capdevila i Elvira Arderius i entren com a vocals la Mari Fresneda, la Carme Altayó i l’Ernest Llenas.  “Ara serem una junta una mica més petita però és que tampoc f a falta més”, diu Juni. Actualment, l’entitat compta amb 60 pessebristes.

            L’entitat encara un any difícil per la ressaca de la pandèmia però amb molta il·lusió per a recuperar l’exposició tradicional al local de l’entitat. “El nostre objectiu és poder fer, com anys enrere, l’exposició pessebrista, combinant tema bíblic amb tema afegit”. En aquest sentit, es mantindrà el tema afegit que ja s’havia escollit a l’assemblea de l’any 2020, però va quedar en stand by per la pandèmia.

Precisament, a causa de les mesures per la Covid- 19, l’any passat l’exposició es va fer als aparadors dels comerços de Castellar col·laboradors amb el Grup Pessebrista. “I això ho volem aprofitar, no tan intensament però sí que posant alguns pessebres als aparadors”. La iniciativa va agradar molt a la ciutadania i els pessebres també se’n van nodrir, ja que es van poder mostrar fora de l’espai habitual. 

El Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història també presenta una junta renovada. El fins ara president Oriol Vicente es manté a l’equip com a vocal i també ho fa el fins ara tresorer Josep Maria Torrents, que seguirà també com a vocal. La nova presidenta serà, per quatre anys de cicle, Marina Antúnez. Saray Garcia en serà la nova secretària  i Josep Caral, el tresorer. També com a vocal s’incorpora Maria Losada. “Hem volgut una junta paritària, serem tres i tres i ens fa il·lusió que estigui encapçalada per dones”, apunta Antúnez.

Els projectes que es presenten com a més immediats són documentar, arxivar, ampliar i fer accessible el fons de l’Arxiu d’Història, tirar endavant el Premi Treball de Recerca de Batxillerat, que es va presentar el passat 6 d’abril i que es manté obert els propers mesos, també la Beca d’Estudis Emília Carles Tolrà que es presentarà properament, les Jornades Europees del Patrimoni per a la tardor “i dedicades enguany al Puig de la Creu” i el projecte Caràcters Castellarencs de cara al 2022.  

També s’estan elaborant uns itineraris de caràcter històric per fer a l’entorn del municipi: el riu Ripoll, el passat vitivinícola, la industrialització i el paper de la família Tolrà, principalment.

Comparteix
M'agrada
Comentaris