A7 0701 3_617x412
Sis de les representacions d'aquesta edició van tenir segell castellarenc  Quim Pascual
11/06/2019 Cultura
La Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, una eina per transmetre valors

La millor edició de l'esdeveniment ha atret més de mig miler d’espectadors, aquest cap de setmana

G.Plans

A qui li rondi pel cap que els nens i joves d’avui dia no tenen esma per comprometre’s i arremangar-se, que s’apunti a l’agenda assistir a la pròxima Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d’Espaiart i l’ETC. Es quedarà de pasta de cacauet. Apassionats i pencaires, una seixantena d’actors i actrius, a la 7a edició d’aquest cap de setmana, han deixat clar que tenen ganes de créixer i formar-se a dalt de l’escenari.

 

 7R 2902

Més de mig miler de persones van assistir a alguna obra durant el cap de setmana - Q.Pascual

 A7 0681 1

Algunes representacions són protagonitzades per joves i dirigides als joves - Q.Pascual

 

Molts mesos d’assajos i preparatius van culminar aquest divendres, dissabte i diumenge en més de dotze hores d’espectacles a la Sala de Petit Format de l’Ateneu. En total, vuit representacions, sis de les quals amb segell castellarenc i les restants propostes egarenques. Per a l'ocasió, els actors d’Espaiart van començar a preparar les respectives obres al setembre i, després de tant esforç, per fi en van recollir els fruits: “Amb els nens i nenes, valoràvem que ha estat la millor edició, perquè tot ha anat fluït, ja en sabem més i ha anat molt bé de públic, la qual cosa fa que se sentin molt recompensats. Tothom ha acabat molt feliç i ja deien que l’any que ve s’ha de tornar a fer”, reflexionava la directora de l'entitat, Sònia Gatell. 

 

La VII Mostra de Teatre Infantil i Juvenil va arrencar amb ‘El despertar de la primavera’, una obra sobre joves assedegats de viure, de conèixer, que tracta temes molt propers als mateixos actors, la qual cosa demostra que fer teatre no només serveix per a saber actuar, també és útil per a formar, transmetre valors, educar. En la línia d’acostar l’esdeveniment al públic jove, també es van representar obres dirigides a aquest segment d’edat, com ‘Boscos endins’, ‘Escenes’ i ‘C’est la vie’. Per un públic més infantil, es va poder gaudir del musical ‘Mary Poppins’ i van acabar d’amanir el cap de setmana les dues representacions amb el nom de ‘Funció’.

 

 7R 2878 1

Escena colpidora de l'obra 'El despertar de la vida' - Q.Pascual

 

 7R 2770 2

Un dels objectius de la Mostra és fidelitzar públic infantil i jove - Q.Pascual

 

Algunes obres són adaptacions i altres han estat de nova creació. El fet que es compartís la Mostra amb un grup de teatre egarenc, a més, reconeixia Gatell, va contribuir a “crear un ambient molt bonic entre els grups joves, que es van anar a veure actuar els uns als altres”.

 

Un any més, la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil va aconseguir fidelitzar part del públic, que va assistir a diferents obres. Més de 500 persones, una xifra que bat rècords, van veure alguna representació. Part dels espectadors, a més, han estat joves. Aquest és un dels objectius de l’esdeveniment, no només centrat a ser un aparador de joves, sinó també atraure a les butaques aquells que ompliran els teatres en el futur.

 

 7R 2467 1

Escena de l'obra 'El despertar de la primavera' - Q.Pascual

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris