B7R04861_1440x961
Pessebre fet pels infants del Taller de pessebre per a la 73a exposició de pessebres "mites i llegendes". || Q. P.
07/02/2024 Cultura
Una mostra de pessebres amb més de 10.000 visitants

L'entitat tanca l'exposició d'enguany 'Mites i llegendes' amb una xifra excel·lent

Marina Antúnez

L’exposició de pessebres del Grup Pessebrista de Castellar ha tancat la mostra d’enguany amb més de 10.000 visitants. L’entitat celebra l’èxit d’aquesta bona acollida, un any més, constatant que la d’aquest Nadal ha estat la segona exposició més visitada del Grup, darrera de la  de l’any 2019, dedicada al cinema.


El passat 4 de febrer es va donar per finalitzada una exposició que ha tingut com a eix temàtic les llegendes i mites de la història. 


Persones d’arreu del país i del món han valorat molt positivament la creativitat del grup, que se supera any rere any perfeccionant la tècnica pessebrista. 


El 60 % del públic ha estat de Castellar, però també s’han rebut visites de Sabadell, Terrassa, Barcelona, Rubí, Sentmenat i altres ciutats properes.


S’han comptat també visites d’altres parts de Catalunya, com de Bigues i Riells, el Vendrell, Vilassar de Mar, Santa Eulàlia de Ronçana, Girona, Navàs, Centelles, Moià, Palamós, Calonge, Sant Feliu del Guíxols, Celrà, Sils, Cercs, Vilanova de Sau, Alcarràs, Flix,  Tona, Tortosa, Sitges, Alella, Altafulla i Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.


De la resta de l’estat, hi ha hagut visitants procedents de Fraga, Pamplona, Elx, Ceuta, Sauzal (Tenerife),  Guardo (Castella i Lleó), Madrid, Torrejón de Ardoz, Zamora, Saragossa, Lasarte-Oria (Guipúscua), Donostia, Zarautz, Barbadás (Ourense), Fregenal de la Sierra (Badajoz) i Santa Fe (Granada), principalment.


Sobta gratament la presència de visitants vinguts d’altres continents, com visitants de Río Bravo i Zapopan (Mèxic), Finlàndia, Boston, New Jersey (EUA), Lorena i Chaniers (França), Viena, Irlanda i Buenos Aires (Argentina). 

 

Un cop fet el sorteig de figures entre tots els visitants, el número premiat ha estat 7035, que ja s'han pogut entregar a l'afortunada. 

 

El Grup Pessebrista de Castellar encara mantindrà l'exposició muntada fins a finals de maig, quan es destruiran les construccions per deixar el local a punt per a la següent exposició. Aquesta setmana de febrer, els membres de l'entitat ja han votat i decidit el tema del pròxim Nadal 2024. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris