IMG 3825_617x412
Toni Meler, bateria. || M. A.
13/05/2019 Cultura
Mor el percussionista Toni Meler

El músic va ser director de l'Escola Municipal de Música Torre Balada durant 10 anys

Marina Antúnez

El percussionista Toni Meler va morir divendres 10 de maig a l’edat de 61 anys d’un atac de cor. Serà enterrat dimarts 14 al Tanatori de la Vall d’Hebron, a Barcelona. Meler va ser director de l’Escola Municipal de Música Torre Balada durant 10 anys, a més de professor de bateria i combos. El músic va començar els estudis de piano i solfeig amb 8 anys a Balaguer, el seu poble natal. Amb 15 anys, va començar a estudiar bateria de forma autodidacta, i va fer solfeig i harmonia amb l’Enric Sauret. Més tard, va tocar amb grups locals i orquestres de la província de Lleida.  

 

L’any 1978 va estudiar percussió i bateria al Centre d’Estudis Musicals de barcelona, i fa harmonia i arranjaments amb Enric Herrera. També va estudiar bateria al Taller de Músics de Barcelona amb Aldo Caviglia, Slatco Kautzi i Ricardo Hotberger, i harmonia, arranjaments i combo amb Ze Eduardo i Lluís Vidal.

 

L’any 1985 va guanyar el segon premi al primer Concurs Internacional de Percussió de Barcelona. Aquell mateix any, va estudiar vibràfon amb Gary Barton, harmonia amb Larry Bethune i improvisació amb Grec Hopkins al The Berklee Seminar. L’any 1986 finalitza els estudis de percussió al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on opté el Premi d’Honor de Percussió. Més tard, estudia harmonia i improvisació amb Álvaro Is.

Meler va ser professor de vibràfon, bateria i combos a l’Escola Municipal de Música de Badalona; de bateria, vibràfon i informàtica musical a l’estudi Microxip de Castellar, i de bateria i combos a l’Escola Municipal de Música Torre Balada, d’on va ser director durant uns anys. Va impartir classes de bateria, de percussió clàssica i d’informàtica musical a diferents cursos d’estiu.

 

Va tocar amb Percussions de Barcelona, l’Orquestra de Xavier Cugat, l’Orquestra Simfònica d’Astúries, Junges Synphnishches von munster, l’Orquestra de càmera de l’Empordà, Shyley Bassey, Conrad Setó, Ovidi Montllor, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, la Banda Municipal de Barcelona, Carlos Santos, Victor Valls Quartet, OBC,  l’Orquestra de Càmera del Teatre Lliure, Fernando Tordo, Sabater-Meler-Ruiz Trio, Experimental Barcelona Percussió, Toti Soler Grup, Centric, Ensemble Barcelona, A touch of Bach i amb Lídia Pujol i Sílvia Comas.

 

Va ser col·laborador de les revistes Megadrums i Bateria Total, i va formar part de la banda Morpheus Ensemble, i darrerament, bateria de l’Electric World and Funk, banda que va fer un tribut a l’Earth Wind and Fire el primer dia de la Festa Major 2018 a Castellar del Vallès.  

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris