WhatsApp Image 2019 07 16 at 08.17.50_617x412
La cineasta Almudena Carracedo al costat de Pere Joan Ventura, director del BRAM!. || CEDIDA
19/07/2019 Cultura
Mongetes per a Almudena Carracedo

La cineasta ha rebut el premi especial del públic del BRAM!

La cineasta madrilenya Almudena Carracedo ha rebut el guardó acreditatiu del Premi Especial del Públic de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM!, de la mà del president del Club Cinema Castellar i director de la mostra, Pere Joan Ventura.

Aquest, és un guardó simbòlic que l’organització del festival atorga a la pel·lícula més ben valorada pels espectadors i que consisteix en un sac d’un quilo de mongetes del ganxet conreades a la masia de Can Casamada, un producte que compta amb la denominació d’origen Vallès-Maresme.

Carracedo ha rebut aquest guardó pel valorat documental El silencio de otros, que va dirigir amb Robert Bahar (que també rebrà un sac de mongetes). El film va obtenir una puntuació mitjana de 8,96 punts, la més alta de la història del BRAM! (igualada amb Pride, el film guanyador de l’edició de 2015).

El film revela la lluita silenciada de les víctimes del règim de Franco, que continuen buscant justícia fins als nostres dies. Filmada durant sis anys, la pel·lícula segueix les víctimes i els supervivents del règim a mesura que organitzen la denominada “querella Argentina”, i confronten un “pacte de l’oblit” sobre els crims que van patir.

El silencio de otros es va imposar per només nou centèsimes a La noche de 12 años, d’Álvaro Brechner (que va obtenir 8,87 punts). En tercer lloc va quedar situada la sèrie Arde Madrid, dirigida per la castellarenca Anna R. Costa i per Paco León, amb 8,85 punts.

Comparteix
M'agrada
Comentaris