A7303152_1440x961
Quim Masferrer va donar la benvinguda al poble de Castellar, que divendres va començar la Festa Major. || Q. PASCUAL
11/09/2021 Cultura
Masferrer es retroba amb el públic a l'escenari

L'actor torna a Castellar després d'uns mesos, per obrir la Festa Major 2021

Marina Antúnez

En temps de pandèmia és difícil i poc convenient tocar-se, apropar-se i, és clar, abraçar-se. Però, en canvi, divendres a la nit el públic de Castellar del Vallès va poder comprovar, al recinte Firal de l'Espai Tolrà, que hi ha algú que sap sortir-se'n prou bé, donant-hi la volta. I és que és molt fàcil sentir el Quim Masferrer aprop - amb mascareta i distància, sí, - però tan proper que fins i tot, en algun moment i per a algú, pot arribar a fer feredat. Aquest actor polifacètic "de Sant Feliu de Buixalleu, un poblet de 700 habitants a la falda del Montseny, a la comarca de la Selva", va voler remarcar Masferrer, és capaç de posar-se a la butxaca tot tipus de persones, des de la més valenta i extrovertida fins a la més tímida i de poques paraules.  

 

El format de l'espectacle no té misteris, una gran pantalla al fons amb una càmera que, quan convé enfoca el gruix del públic, quan no convé enfoca fins i tot la piga de la dona asseguda a la cinquena fila. Els focus oberts, tant a l'escenari de davant com "a l'escenari gran", deixa Masferrer, referint-se a la sala plena de butaques amb públic. Masferrer té un discurs que no s'acaba i aprofita qualsevol moment per atacar el més despistat. "Ja us tinc a dalt de l'escenari!", va dir quan els focus van il·luminar tota la nau. 

 

A l'inici, i per escalfar motors, Masferrer va explicar un parell d'anècdotes tretes d'experiències passades, com la d'un senyor que li havia dit que de tan content que estava que l'actor hagués anat al seu poble que li va prometre que, quan es morís (referint-se a Masferrer) posaria el seu nom en un carrer. "No li vaig dir res perquè les seves paraules estaven carregadíssimes de bones intencions però vaig pensar, jo crec que ens hauríem de plantejar la possibilitat que es mori vostè primer, eh?".  També va fer una menció al Teatre Capitol, que ha tancat per sempre, i al Pepe Rubianes, a qui va manifestar que admirava. També va fer molt riure l'aventura d'una parella de València, que havia fet 9 hores de cotxe per anar a veure Masferrer i havien arribat tard, i ho van tornar a intentar al cap de quinze dies a Mallorca, però no hi va haver sort tampoc.

 

Quim Masferrer va comptar amb una gran pantalla que feia de mirall de tot el que passava a la sala. || Q. PASCUALQuim Masferrer va comptar amb una gran pantalla que feia de mirall de tot el que passava a la sala. || Q. PASCUAL

Quim Masferrer és un actor molt proper, ho va comprovar el públic, divendres. || Q. PASCUALQuim Masferrer és un actor molt proper, ho va comprovar el públic, divendres. || Q. PASCUAL

 

Després d'aquesta intervenció, Masferrer va agafar mascareta i micròfon i es va passejar entre el públic la resta de l'espectacle, preguntant ara a aquest, ara a aquesta, preguntes que podien arribar a ser íntimes i tot. Aquest afany de safareig, en el bon sentit de la paraula, és un dels secrets de Masferrer. La gent vol saber i quan algú més famós s'atreveix amb les preguntes indiscretes s'obre la veda i tot és possible, "però sempre des del més absolut respecte, si algú s'ha sentit ofès demano mil disculpes", va voler dir també Masferrer. Preguntes com: quan us vau conèixer, i a què et dediques, i quan us ha costat la casa que us heu comprat, conformen l'estil de preguntes que Masferrer aborda al públic. I en sap treure suc, perquè a partir d'aquí estira el fil de la comicitat. De manera que el públic es relaxa, riu i se li entrega, i se'l sent a prop de nou, veí, amic, fins i tot família. Aquest és el gran secret de Masferrer, que sembla que de sobte te n'hi puguis anar a sopar o a fer un cafè com si fos un retrobament d'amistat. Per això no és estrany que els seus espectacles tinguin tan èxit, perquè sempre són diferents, perquè la seva matèria primera, el públic, és diferent, i tot el que el suc que Masferrer en treu  "és rrepetible"

 

Divendres, potser s'hi va trobar a faltar una menció a la Festa Major, tenint en compte que l'espectacle marcava el tret de sortida, però mentre va durar ningú no hi va pensar, perquè estaven passant tantes coses i tanta gent que tenia ganes de riure que se'ns en va anar el temps en no res. A les 20.30 h hi va haver una sessió, i a les 23 h, una altra. I n'hi hagués pogut haver encara moltes més, perquè la corda de Masferrer no s'acaba mai. I perquè no en quedés cap dubte, l'actor va ratificar que "totes aquestes històries que us he explicat, creieu-me, totes elles veritat, són històries que em van passar abans o després d'una actuació". Per cloure l'actuació, Masferrer va tornar enrere, pujant de nou a l'escenari del fons i recollint tots els noms dels testimonis que havia entrevistat, recuperant també les anècdotes de manera resumida i deixant que el públic se sentís saciat després de tan riure. "Avui he actuat a l'escenari més gran de tot el país, que és a la nau de Castellar del Vallès, i que és immens"

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris