19  Les Carnera_617x412
Moment del vídeo de Les Carnera 'Escac i mat'. || Les Carnera
04/09/2019 Cultura
Les Carnera graven un vídeoclip per fer un clam feminista

El Col·lectiu reivindica un cop més una Festa Major lliure de masclisme

Marina Antúnez

Les Carnera han fet públic un videoclip per manifestar la voluntat de lluitar contra les actituds masclistes,  “La idea de fer un vídeo és reivindicar unes festes majors amb perspectiva feminista”, expliquen des del col·lectiu, i afegeixen que també “volem donar un missatge que fomenti la sensibilització, la dissuasió d’agressions masclistes, la penalització d’actituds masclistes”. El tema es titula ‘Escac i mat’ i reclamar la difusió de la idea d’apoderament com objectiu transversal.

 

El tema ha estat gestat amb les bases musicals de Maria Bedson, la producció musical de Salva Solé i la producció i edició del video de Violeta Palazón. La lletra, veu i música de la cançó és de la Mariona Àlvarez (artísticament, Àlma). El tema parla de la impotència i de la por que sentim en el dia a dia les dones, “així com el fet que no ens deixen ser o expressar lliurement allò que som o sentim”, diu la Mariona. Però al mateix temps, el tema també no vol ser un crit d’odi “sinó més aviat un crit de reivindicació dels nostres drets”.

 

Àlma també explica que, amb la lletra, “vol  criticar les lletres masclistes de les cançons”. Ho fa transformant la lletra de la primera estrofa en anglès en contra de la submissió de la dona a la que feia referència la lletra original. “És una lletra d’apoderament i sororitat”.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris