Cartell promocional de l’acte sobre l’obra ‘Mata’m’, de Manel Dueso. || CEDIDA
Cartell promocional de l’acte sobre l’obra ‘Mata’m’, de Manel Dueso. || CEDIDA
10/05/2024 Cultura
Lectura de ‘Mata’m’

La Centraleta acull un recital poètic amb actors de primera fila del panorama català

Marina Antúnez

La llibreria La Centraleta ha programat una lectura dramatitzada i recital poètic per a dissabte 11, a les 12 hores. Amb la col·laboració de Lapislàtzuli Editorial i gràcies a l’impuls de l’actriu castellarenca Montse Germán, la llibreria acull la lectura de l’obra Mata’m, de Manel Dueso. Ho fa amb la presència del mateix Dueso, al costat de Montse Germán, Àurea Márquez, Miquel Marlirach i Francesc Orella.

 

Mata’m és una obra contundent en què quatre personatges ballen al voltant de la mort. L’Arnal desitja morir, el seu amic Bastero vol tornar a la presó, la Chirli es deixa arrossegar per la força dels esdeveniments i la seva filla Devita projecta un futur lluny d’aquesta realitat.

 

L’obra és un assaig de petits comiats, un poemari escrit a la manera d’epitafis irònics i punyents,  que completen aquest volum.

 

Teatre i poesia conformen l’univers del sabadellenc Manel Dueso i tots dos gèneres estan teixits amb l’escriptura polida i a la vegada directa d’aquest artista que il·lumina escenaris i llibres sense descans. Actor, director i també escriptor, Dueso ha interpretat més de 50 obres d’autors com Goldoni, De Filippo, Shakespeare, Bernhard, Sanchis Sinisterra, O’Neill o Büchnner, entre d’altres. Ha treballat en sèries de televisió i ha dirigit més de 40 obres de teatre.  És professor temporal d’interpretació a l’Institut del Teatre, de direcció d’actors i guió a l’ESCAC i ha estat guionista en diferents produccions de TV3. És cofundador de la Sala Beckett.

Comparteix
M'agrada
Comentaris