Foto Jocva&Beethoven_950x634
Moment del concert que la JOCVA va oferir dissabte a l’Auditori Municipal. || CEDIDA
25/11/2021 Cultura
La JOCVA demostra un cop més l’alta qualitat musical

Dissabte van commemorar el Dia Universal pels Drets dels Infants

El 20 de novembre, Dia Universal pels Drets dels Infants, la Jove Orquestra de Castellar del Vallès va materialitzar l’homenatge a Ludwig van Beethoven, en un concert que ja s’havia hagut de suspendre dues vegades a causa de la pandèmia i que els joves músics havien estat preparant durant el 2020 per commemorar el 250è aniversari del naixement del músic de Bonn.

 

La JOCVA va interpretar algunes de les obres més emblemàtiques del repertori simfònic del compositor, un repertori arriscat i exigent, tant pel nivell tècnic com pel grau de maduresa que requereix la seva interpretació, defensat magníficament per cada músic de la JOCVA.

 

Dirigits per Carles Miró, que en tot moment va mantenir un diàleg amb el públic introduint cada peça amb una breu explicació per contextualitzar l’obra, la JOCVA va demostrar una maduresa i progressió ascendent que la fa mereixedora d’un lloc destacat dins la programació estable del nostre Auditori.

 

La primera peça va ser l’Obertura Egmont op. 84 en do menor, que el compositor va compondre entre els anys 1809 i 1810 a partir de la tragèdia que Johann Wolfgang von Goethe havia escrit pocs anys abans, relatant la vida i heroïcitats del comte d’Egmont. Una obra amb una gran potència que va arribar al públic i que l’orquestra va saber mantenir al llarg de tota l’obra.

 

Seguidament es va interpretar el segon moviment (largo) del Concert núm. 1 per a piano i orquestra en do major op. 15. Una obra que va contrastar amb la primera, perquè ara es tractava d’un moviment molt lent i delicat, en què el diàleg entre el piano i l’orquestra es va anar succeint. En aquesta ocasió la part de piano solista va ser interpretada per la castellarenca Guida Miró, que actualment cursa estudis superiors de piano a l’ESMUC.

 

I finalment, es va interpretar la Simfonia núm. 1 en do major, op. 21 del compositor, escrita en quatre moviments contrastats d’estructura clàssica en què l’autor deixa entreveure la seva empremta única i personal, l’orquestra va demostrar el gran treball realitzat en la seva preparació i interpretació.

 

La JOCVA és una formació que treballa per projectes de concert i vol ser un punt de trobada per a joves músics de Castellar i el seu entorn oferint programes de repertori simfònic i de cambra. La formació està integrada per músics que actualment realitzen estudis professionals i  de grau superior de música, i d’altres que han optat per una vessant més amateur però no menys exigent. Alguns dels integrants també formen part d’altres projectes orquestrals d’alt nivell d’arreu del país, com la JONC, la Jove Orquestra Simfònica del Vallès.

Comparteix
M'agrada
Comentaris