ad1c6033 eee6 4ebe 9909 0c03ac68b31d_1440x961
TV3 va visitar els pessebres del Grup Pessebrista de Castellar, diumenge passat, i va gravar una peça que s’emetrà properament. ||  PESSEBRES
02/12/2022 Cultura
S’inauguren els pessebres a Castellar

El Grup Pessebrista de Castellar inaugura dissabte la 72a mostra; diumenge passat, TV3 va estar gravant els últims preparatius

Marina Antúnez

El Grup Pessebrista de Castellar inaugura la mostra de pessebres del 2022 Invents i descobriments de la humanitat, aquest dissabte dia 3 de desembre, en un acte que requereix invitació, per qüestions de l’espai limitat. Enguany es recupera una inauguració al mateix local, després que l’any passat es decidís ubicar-la a l’Auditori Municipal per qüestions de seguretat contra la Covid-19.

 

Com ja és habitual, s’ha previst l’assistència i parlaments de les autoritats, amb l’alcalde Ignasi Giménez i la regidora de Cultura, Joana Borrego; del mossèn de l’església de Sant Esteve de Castellar, Xavier Blanco, i del president del Grup Pessebrista de Castellar, Joan Juni. 

 

L’obertura dels pessebres al públic serà diumenge 4, a partir de les 11 i fins a les 13.30 h, i també de 17 h a 20 h. Seguirà obert cada dissabte i diumenge, fins al dia 22, i a partir d’aquest moment, serà obert cada dia de la setmana, els laborables de 17 ah a 20 h, i els dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 13.30 h i de 17 h a 20 h.

 

Com ja es va dir en el seu moment, enguany s’ha escollit una temàtica que ha sorprès molt la gent, i és que es podran veure diorames amb  les escenes bíbliques acompanyades d’invents o descobriments de la humanitat com a temàtica.

 

Hi haurà una mostra d’invents de diverses èpoques històriques. Des del papir o la impremta, fins al wifi o l’escala d’incendis, passant la per la vacuna, la pólvora, la roda hidràulica, el telefèric, el telèfon, el calendari solar, el zepelí, el motor de combustió dièsel, la xeringa mèdica, el regadiu, el telescopi, l’escriptura jeroglífica, el ferrocarril i la ràdio.

 

Els pessebristes, que ja en són més de 60, i entre els quals la presència de les dones és superior a la dels homes, aquestes últimes setmanes han estat treballant frenèticament per tenir-ho tot a punt. Tot i que sempre es comencen les creacions ben d’hora, a finals d’estiu, acostuma a ser ara quan s’inverteixen més hores en finalitzar els diorames pessebrístics.

 

Aquest 2022 podran veure un total de 15 diorames, comptant el del pati, i també tres vitrines on s’inclou com a la resta l’escena bíblica i un invent o descobriment de la humanitat.

 

Enguany, els visitants també es podran entretenir amb el Joc dels Paranys. En aquest sentit, a dins  de cada pessebre hi haurà un objecte que el visitant podrà buscar i que podrà anotar en un full, per comprovar a la sortida si l’ha encertat.

 

Visita de TV3

Un any més, la cadena catalana no ha volgut faltar a la cita pessebrista i és per això que, diumenge passat, el responsable habitual dels reportatges al Grup Pessebristes de Castellar, el periodista Enric Oller, va visitar el local on els pessebristes estaven acabant d’enllestir els diorames, en una setmana que acostuma a ser força frenètica.

 

A diferència de l’any passat, quan TV3 va enregistrar els pessebres ja finalitzats, enguany s’ha optat per fer-ho durant els dies de preparatius i últims retocs.

 

D’aquesta manera, l’audiència també podrà descobrir la cara B dels pessebres. El reportatge encara no té data d’emissió, tot i que serà emès properament al TN de la cadena catalana.

 

Enric Oller, filmant un dels diorames del Grup Pessebrista de Castellar. || PESSEBRESEnric Oller, filmant un dels diorames del Grup Pessebrista de Castellar. || PESSEBRES

 

 

Exposició al primer pis del Grup Pessebrista

Seguint la temàtica, al primer pis s’ha fet un recull de figures i invents. Es podran admirar figures de pessebre que utilitzen diversos objectes que són invents de la humanitat. Cada figura anirà acompanyada de l’invent o descobriment corresponent i d’una breu explicació sobre la seva història.

 

Hi haurà figures del pessebre popular de la primera meitat del segle XX i també figures d’autor. Tant les figures com els objectes provenen del fons del Grup Pessebrista i de col·leccions particulars dels mateixos pessebristes de Castellar.

 

L’exposició es tancarà definitivament el dia 3 de febrer del 2023, coincidint amb la Candelera.

Comparteix
M'agrada
Comentaris