20   bach ramiro_950x634
D'esquerra a dreta, Jaume Comas, Rosa Renom i Ramiro Fernández, a l'acte d'homenatge a Josep-Ramon Bach a l'Ateneu Barcelonès. || R. FERNÁNDEZ
18/05/2022 Cultura
Homenatge a Josep-Ramon Bach a l'Ateneu Barcelonès

Aquest dilluns, amb participació castellarenca i sabadellenca, es van recordar textos del poeta

M. A.

L’Ateneu Barcelonès va acollir, el passat 16 de maig, l’acte “El somiador imperfecte". La cita va tenir lloc a la sala Oriol Bohigas de l’espai barceloní i va consistir en una lectura dramatitzada amb música que convidava el públic assistent a endinsar-se en la manera de ser, sentir i pensar de Bach, amb l'objectiu de ser una passejada pel món del poeta i dramaturg sabadellenc Josep Ramon Bach (1946-2020). 

 

L’homenatge a l'Ateneu Barcelonès va comptar amb la participació dels actors Jaume Comas, Anna Güell i Rosa Renom, la cantant Marta Torras i el poeta Joan Vigó, que van fer les lectures. El pintor sabadellenc Ramiro Fernández Saus es va encarregar d'una performance artística inspirada en Bach. L’acte va ser impulsat per la Fundació Ars i coordinat per Mercè Banqué. Per la part castellarenca, va comptar amb la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castellar, Joana Borrego.

 

A Castellar, va rebre la Menció Honorària de la vila a títol pòstum el passat 20 de maig, en un acte a la Sala de Petit Format de l'Ateneu que va comptar amb la participació de l'activista cultural Anton Carbonell, Miquel Desclot, Joan Sellent, Rosa Renom i Jep Barceló. També l'alcalde, Ignasi Giménez, va dedicar unes paraules a Bach. I la seva vídua, Mercè Banqué, va recollir el reconeixement.

 

Apropant-nos a la seva obra, Josep-Ramon Bach ha estat qualificat com a “caçador del sentit comú, íntim amic de Kosambi, cronista de paisatges africans populars, destil·lador de vols impossibles, relator de la realitat impalpable, compilador de fets estrambòtics, antologista de la diversitat anònima, defensor d’oficis impossibles i exegeta de la vida quotidiana”. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris