Una imatge d'arxiu del concert homenatge a Viladesau
Una imatge d'arxiu del concert homenatge a Viladesau. || AVIBOTET.CAT
26/07/2019 Cultura
Homenatge a Ricard Viladesau

Aquest divendres als Jardins del Palau Tolrà (21.30 h) la cobla Ciutat de Girona farà un recooergut per l'obra del compositor, conegut com a príncep de la tenora

Redacció

Aquest divendres, a les 21.30 hores, els Jardins del Palau Tolrà acullen el darrer dels concerts de les Nits d’Estiu 2019. En aquesta ocasió, s’ha previst un concert titulat ‘Viladesau. De músic a mite’, que interpretarà la cobla Ciutat de Girona. 


Ricard Viladesau i Caner (Calonge, 18 de gener de 1918 – Barcelona, 26 de gener de 2005) era una músic i compositor de sardanes i havaneres. És considerat un dels millors instrumentistes de tenora. De fet, Pau Casals el va qualificar amb el sobrenom de “príncep de la tenora”, per la seva habilitat innata del compositor a l’hora de fer sonar aquest instrument de vent tan característic de la sardana.
En el concert previst divendres, els músics faran un recorregut per la vida i obra de Viladesau a través de la seves creacions, amb temes del mateix compositor i d’altres que són de compositors relacionats amb ell. Tot plegat, anirà acompanyat d’imatges il·lustratives de cada moment. 


Hi podrem apreciar els seus inicis a Calonge, al Baix Empordà, i el pas per les diferents cobles – orquestres que hi va formar part. També veurem el seu vessant de docent, de compositor de sardanes (especialment, les obligades), ballables, cançons i havaneres, d’instrumentista de tenora, i la relació familiar, entre altres aspectes. Viladesau va compondre 212 composicions de sardanes firmades en més de 50 anys de trajectòria, a més de boleros, havaneres i música de ball.


La cobla Ciutat de Girona arriba a Castellar amb la percussió i teclats de Joan Torras, amb l’actriu Susana del Saz, i sota la coordinació general de Francesc Sánchez Carcassés. La direcció musical recau en Jesús Ventura. El guió és de Mercè Planas, Francesc Sánchez i Jesús Ventura.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris