A7 1283_1440x961
Diorama pessebrístic inspirat en 'La vida de Bryan'. || Q. PASCUAL
10/02/2020 Cultura
L’exposició de pessebres bat rècord de visitants

Fins a 11.000 persones han vist els 'Pessebres de pel·lícula' i l’exposició del CCCV 'Viatge a l'interior d'una pel·lícula'

Marina Antúnez

L’exposició de pessebres del Grup Pessebrista de Castellar ‘Pessebres de pel·lícula’ es clou aquest cap de setmana, coincidint amb la Mostra de Cinema BRAM! de Castellar del Vallès. El balanç de la proposta pessebrista d’enguany és excel·lent. “Érem conscients que el tema que havíem triat podia tenir molta repercussió però ni molt menys ens podíem esperar l’èxit que ha tingut”, afirma Joan Juni, president del Grup Pessebrista de Castellar.


En aquest sentit, les visites s’han incrementat un 50% respecte l’any passat, amb una assistència de 3.000 persones més. “Aquí comptem també les visites escolars, residències, pessebristes d’altres llocs, etc”, apunta Juni.  L’èxit d’enguany era impensable. “Amb 69 anys de pessebres ningú recorda tanta gent”, reconeix Juni.


Un cop més, les visites de gent de fora de Castellar han estat més nombroses que les de Castellar. “Ha vingut gent de tot Catalunya, i algú fins i tot d’Itàlia, Navarra, Madrid i Andalusia”, afegeix Juni. Les persones que han visitat l’exposició han mostrat molt interès en fer arribar la seva satisfacció als pessebristes, “fins i tot els més escèptics s’han sorprès”.  


Amb l’exposició d’enguany es ratifica el fet que el Grup Pessebrista de Castellar s’ha convertit en una referència per a altres entitats i n’hi ha algunes que també han iniciat el tema paral·lel al bíblic. “Nosaltres vam començar fa 9 anys a fer-los temàtics; l’any passat, Mont-ras ja va fer els castells de l’Empordà, i enguany, a Sabadell han fet pessebres del món”.


 El repte és continuar a aquest nivell. Créixer, reconeix el president, serà complicat. En l’afluència de visites hi ha tingut a veure també la col·laboració amb el Club Cinema Castellar Vallès. “Ho valorem molt positivament”. En un primer moment, es van quedar sorpresos que els pessebristes els fessin la proposta de col·laboració, “però ha quedat espectacular, té vida pròpia”. L’exposició del CCCV es titula ‘Viatge a l’interior d’una pel·lícula’ i són dues exposicions paral·leles, l’una, pessebrista, l’altra, sobre el cinema. “És una de les millors exposicions que s’han fet, i també hi ha un vídeo interessant que completa l’exposició amb un recull de les pel·lícules que s’han triat pels pessebres”.


La col·laboració que ja es va iniciar l’any passat amb el maquetisme de Sabadell i que ha seguit enguany amb el CCCV s’intentarà continuar en els propers anys, sempre que sigui possible. “La col·laboració enriqueix i ajuda que sigui més conegut”. De cara l’any 2020, els pessebristes ja estan preparant el nou tema. Aquesta, es desmuntarà a finals de maig. 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris