monstree 8_617x412
Moment d' "El monstre de colors".
28/11/2019 Cultura
‘El monstre de colors’ exhaureix les entrades

Aquest diumenge, la proposta de Tutatis i Transeduca porta l’àlbum d’Anna Llenas a Castellar

Marina Antúnez

Diumenge dia 1 de desembre, a les 12 hores, Tutatis i Transeduca representen El monstre de colors, un projecte teatral que neix a partir de l’àlbum il·lustrat d’Anna Llenas. “És quasi un clàssic de l’acompanyament dels infants per parlar de les emocions”, explica Lluís Rovira, productor del muntatge, que ha dirigit Ruth Garcia.

L’àlbum de Llenas ja ha venut 350.000 exemplars i ha estat traduït a 23 idiomes. “És un àlbum molt estès a molts llocs del món, s’hi s’ha fet referent”. La transposició teatral compta amb l’equip interpretatiu d’Aida Moré, Clara Algaba i Berta Vidal, amb la música de Joan Colomo i producció de Núria Mas i Laura Alonso. “El mèrit és de tot l’equip”, afegeix Rovira. 

Transeduca i Tutatis col·laboren en aquest projecte. Transeduca ja organitza campanyes escolars i la idea de fer aquesta producció va fer que l’obra visités molts centres escolars l’any 2018. Aquest 2019 s’ha obert al públic en general. Quan van fer la proposta a Llenas, ella es va mostrar precabuda amb el projecte, “ja que el monstre és fill seu i volia que el muntatge copsés tot el que té relació amb l’àlbum il·lustrat”. En aquest sentit, Llenas va fer seguiment de la producció i assajos.

El que ens trobarem a El monstre de colors és un reflex clar de les emocions que passen per l’àlbum en viu i en directe. “Era un repte”.

No hi haurà bons i dolents, sinó que es posen en escena totes les emocions per què passa el monstre de colors, acompanyat per la seva fidel amiga, la nena.

La posada en escena es fa amb titelles, “manipulats per titellaires que també interactuen i participen en les emocions”. El monstre no parla la llengua dels humans, però la nena sí, i és qui fa de fil conductor.

L’obra s’adreça a nens i nenes de 2 a 8 anys, “que es ficaran en totes les emocions, també amb la por, la ràbia, la tristesa, l’alegria, la calma, i finalment, l’amor”, afegeix Rovira.    

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris