6  Oques grasses_617x412
Oques Grasses.
05/09/2019 Cultura
El concert d'Oques Grasses obre els concerts de Festa Major

L'actuació tindrà lloc aquest divendres, després del pregó

Marina Antúnez

 

El grup Oques Grasses actua divendres 6, a la plaça de la Fàbrica Nova, a les 21.15 h. Parlem amb Guillem Realp, baixista d’Oques Grasses

 

· Com s’ha elaborat el nou disc ‘Fans del sol’?
El nou disc d’Oques Grasses és fruit d’un any d’estar en una casa fent colònies, com aquell qui diu, i treballant amb les cançons, començant-les d’una manera, acabant-les d’una altra. Poder fer-ho tenint la sort de repetir i repetir les vegades que fes falta. I acabar molt contents amb el resultat.

 

· Què inclou el cd?
Són 12 cançons d’un estil ben variat, des de coses amb ritmes africans, passant pel reggae, el reggaeton, alguns cançó més folk, d’altres més funky. nosaltres fem música, sense etiquetes. A tots set ens agrada la música, i tots escoltem moltes coses molt variades.


· ‘Fans del sol’ incorpora més música disco que els anteriors treballs?
Sí, hem descobert l’electrònica i l’hem incorporat a les cançons. Abans, entràvem les bases a l’ordinador però l’electrònica només hi era per sobre Ara, la sonoritat és diferent. Està bé, a mi m’agrada que els grups evolucionin i facin coses diferents a cada disc nou.

 

· Quins instruments podrem sentir al concert?
Molts! Som músics polifacètics, multi instrumentistes. Tots ens posem a tocar més d’un instrument, segons quina cançó. A nivell instrumental portem baix, bateria, guitarres, teclats i tres vents.

 

· Josep Montero és l’autor de totes les lletres de les cançons?
Sí, signa totes les lletres. Parlen de coses molt diverses, on l’essència és tirar endavant, afrontar els problemes d’una manera positiva. El títol ‘Fans del sol’ ja plasma això, el que seria la idea de la idiosincràcia d’Oques Grasses. Perquè el sol és una cosa bona, del bon dia, del bon rotllo, és una filosofia de vida.

 

· Com viviu la popularitat?
Ha estat molt gradual. Vam començar tocant per quatre gats i, de mica en mica, va anar venint més públic Està molt bé que la gent hagi siintonitzat amb el que és Oques Grasses. Ara, també hi ajuda que fem més difusió.

 

· Precisament parlant de difusió, teniu una cançó que critica una mica les xarxes socials, oi?
Sí, es diu Més likes.  A  veure, sí que és cert que nosaltres també fem difusió del grup a les xarxes socials, evidentment. Les xarxes socials aporten coses bones però també dolentes. S’han de mirar des d’un punt de vista crític. S’hi ha de ser però no com un zombie les 24 hores del dia. La vida no és només dins del mòbil. Nosaltres mateixos ens gestionem les xarxes i s’ha convertit gairebé en una feina.

 

· Com és el vostre públic?
Ve gent de tot, tenim des de nens petits que canten les nostres cançons fins a gent més adulta que que també sintonitza amb els nostres temes. I és que la música és universal, el quefem és heterogeni. estem “a tope”. Amb aquest disc i ja barrinant altres coses. D’una manera més tranquil·la, això sí, però no parem. Ja comencem a tenir nous esbossos. Sinó què?... seria molt avorrit!

 

 

TRAJECTÒRIA

Oques Grasses es fa formar l’any 2010 però no es van donar a conèixer fins al 2012, amb el seu primer disc ‘Un dia no sé com’. Van decidir llançar el seu segon disc, ‘Digue-n’hi com vulguis’, en el qual van mantenir especialment el seu estil reggae a cinc de dles cançons, i van explorar-ne altres a la resta. El mateix any, van guanyar el Premi Enderrok al grup revelació de l’any, segons la votació popular.


Van dur a terme una gira per presentar les seves noves cançons, la qual va finalitzar a Barcelona, i va ser un exitàs d’assistència. Així mateix, van actuar al SummerFest de Milwaukee el 26 de juny  i al SummerStage Festival al Central Park de Nova York, el 28 de juny de 2014.La seva cançó ‘Així és el teu Nadal’ va ser l’escollida com a tema del període nadalenc de Tv3 i Catalunya Ràdio del mateix any. El 26 de març de 2015 van recollir el premi Enderrock a millor videoclip per ‘Sexy’, tot  i que havien rebut cinc nominacions en els premis.


Sense dubte, han tingut un gran èxit des del seu naixement, tal i com ho demostra la gran quantitat de concerts, amb gran afluència de públic, que han fet arreu de Catalunya, molts dels quals són d’assistència gratuïta, amb actuacions al Canet Rock o exercint d’un dels grups que van obrir el Grec 2015. També han actuat al País Valencià, així com a concerts a l’exterior, com Londres, Gal·les, i Nova York.


El maig del 2015 van treure el seu segon disc, incorporant cançons a les diverses actuacions i a la seva segona gira el 2015, anomenada ‘Living in the Hol·les’. L’any 2016 van publicar el seu tercer disc, ‘Youponi’, que van presentar a la Sala Salamandra de Barcelona, el 30 d’abril.


El 8 de febrer del 2019 van publicar el seu quart disc, ‘Fans del sol’, editat per Halley Records, del qual havien fet alguns avançaments les setmanes anteriors. En aquest disc destaca la qualitat de la interpretació musical, talent, personalitat i imaginació de la formació. Amb més maduresa, el disc fa una combinació eclèctica de diferents ritmes i sonoritats: funky, dance, pop alternatiu, hip-hip, elements d’arrel i folk tradicional, reggae, trap, etc. Inclou cançons com ‘Sta guai’, ‘In the Night’, ‘Torno a ser jo’, ‘Bancals’, ‘Deixa’, ‘Escopinya’, ‘John Brown’, ‘Canó de l’aire’, ‘Més likes’, ‘Inevitable’, Cresta’ i Serem Ocells’.

Comparteix
M'agrada
Comentaris