A dalt de l'escenari, les samarretes acolorides dels nens i les nenes formaven un gran mosaic - Q.Pascual
A dalt de l'escenari, les samarretes acolorides dels nens i les nenes formaven un gran mosaic - Q.Pascual
13/05/2018 Cultura
El 45è Juguem Cantant porta a Castellar la passió per ser espia

Els petits de la Coral Sant Esteve, que assajaven des del mes de gener, han cantat amb altres cors 

G. P

La història representada a la 45a edició de Juguem Cantant, un concert de 9 corals infantils enguany celebrat a l’Auditori Municipal, expressa la passió de la Laia per ser espia. Però el rerefons va molt més enllà, i ensenya un relat tendre sobre una relació amb els avis. Sobretot amb l’àvia, que, secretament, ja exercia el trepidant ofici.

 

“La protagonista parla amb molt d’amor de l’àvia, que li fa passar proves i investiguen un secret”, detalla Mireia Cadevall, directora del Cor de petits Sant Esteve, encarregada de dirigir “Blau mariner”, a la primera part. La temàtica, vestida amb els titelles de la companyia Teatre Nu, segons explica Clara Florit, de la Coral Coloraines i responsable de la 2a part de l’obra, “des del principi ha agradat molt als nens, els ha arribat i els ha captivat”. La cantata s’ha estrenat a  la vila i va ser encarregada a Eva Ugalde, compositora basca. En la major part, la lletra ha estat a càrrec de l’escriptora de poesia infantil Núria Albertí, fundadora de RIMA Riures.

 

A dalt de l'escenari, les samarretes acolorides dels nens i les nenes formaven un gran mosaic. En total hi ha hagut més de cent trenta infants participants, entre la Coral Esqueix, de Ripollet; la Coral Infantil Nova Cervera;  el Cor Infantil de l’Escola coral de l’Orfeó Manresà; el Si fa sol de l’EEMM, d’Esplugues de Llobregat; la Coral Nou Horitzó, de Sant Vicenç de Castellet; i la Coral l’Espiga, de Badia del Vallès; a més del Cor Sant Esteve. L’activitat, dirigida a cantaires de 5 a 8 anys, ha combinat el concert del matí amb l’animació infantil a càrrec del cantant Oriol Bargalló, al pati de l’Escola Immaculada, on l’activitat s’ha traslladat per amenaça de pluja.

 

L’experiència, per a Mireia Cadevall, és molt positiva per als nois i noies, que portaven assajant des del mes de gener: “és una bona manera perquè els infants comencin a conèixer que hi ha altres corals i nens que canten i no només ells”. Per a la directora de l’Orfeó Gracienc Clara Florit, la cantata estrenada a la vila “no és fàcil, ja que hi ha molts interludis de piano i això fa que en algun moment els nens es despistin, però en general ha anat prou bé”.  D’altra banda, creu que les pròximes vegades millorà, ja que “l’experiència és un grau i en van aprenent”.

 

La col·laboració de les famílies, a més de la de les corals, ha estat molt important perquè el resultat final fos esplèndid: “s’han implicat molt en l’organització, en el dinar i, a més, han fet molta pinya”, ha puntualitzat Cadevall. La seu de les edicions és rotativa i des de la Coral Sant Esteve desitgen que d’aquí a uns quants anys es pugui tornar a repetir a Castellar. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris