bruixes_800x534
Imatge de l'espectacle 'Bruixes', de la Cia. Maother amb col·laboració amb BOTS|| CEDIDA
31/05/2023 Cultura
Dansa de 'Bruixes' a L'Alcavot

Aquest cap de setmana, la Cia. Maother amb la col·laboració de l'escola Bots, ofereix un espectacle a l'espai cultural

Marina Antúnez

 

L’Alcavot Espai Cultural apunta les pròximes propostes per al cap de setmana i fa balanç de l’èxit de la setmana passada.

 

Aquest dissabte, a les 20.30 hores, i diumenge, a les 18.30 h, s’ha programat un espectacle de dansa titulat BRUIXES i que  a càrrec de la companyia de dansa Maother, amb la col·laboració de l’escola de dansa Bots de Sabadell. BRUIXES és un espectacle de dansa contemporània amb influències del jazz i la dansa moderna, amb un missatge d’apoderament femení i d’admiració a la poeta Maria Mercè Marçal.

 

L’espectador es trobarà amb quatre butaques, quatre ventres, quatre cases i quatre barques. Quatre dones mogudes per la lluna, el mar, la sal o un mirall: quatre elements presents a la poesia de Maria Mercè Marçal, a partir de la qual la companyia Maother ha creat aquest espectacle de dansa.

 

L’objectiu és recuperar la poesia de Marçal, vint-i-cinc anys després de la seva mort, per a reivindicar-la, en el marc d’una societat encara molt patriarcal.

 

En aquest sentit, la companyia Maother dibuixa un univers femení regit pel judici constant al cos de la dona. Aquesta proposta posarà a prova l’estructura de l’espai de l’Alcavot, amb un espectacle que promet ser sorprenent i de qualitat.

 

Les entrades es poden reservar  per whatsapp al 616439985 o bé comprar directament a www.entrapolis.com.

 

 

Cròniques

 

Divendres 26, L’Alcavot va acollir de nou l’espectacle Ànima de Bolero, amb Jordi Domingo, Maria Rovira, humberto Carrero, Samu Romero i Gabi Ruiz.

 

Per tercera vegada, l’espai es va omplir per escoltar el  recital  de boleros del grup. Després de l’èxit obtingut el passat mes de març, la formació va repetir el concert, però en aquesta ocasió afegint cinc noves cançons. Noranta minuts de cançons romàntiques, sentimentals, entranyables i sobretot molt conegudes per un públic entregat des de l’inici.

 

El públic, convidat pels artistes i també per pròpia iniciativa, no va parar de cantar i corejar les cançons. Bolero darrere bolero, els aplaudiments van reconèixer que la proposta ha estat un encert. Al final es van demanar bisos, i el grup va accedir interpretant de nou dues de les cançons ja cantades. Un concert divertit i romàntic ple de sensacions i records. Alguns dels espectadors ja havien assistit als concerts anteriors i van agrair la incorporació  dels nous temes.

 

Dissabte 27, es va poder veure l’obra de teatre original de Pere Riera RED PONTIAC. L’escenificació, portada a terme per la companyia La Bàscula Teatre de Sabadell, va comptar amb les excel·lents interpretacions de les actrius Maria Dolors Boada i Elisenda Gutés. Malgrat que el públic va ser escàs, la feina dels actors  va ser molt destacable i l’obra va assolir el seu objectiu: divertir, conscienciar i obtenir l’aprovació  unànime dels espectadors que van premiar la bona feina amb una forta i llarga ovació. La representació porta al límit l’àcida comicitat de la peça. Es tracta d’una comèdia vibrant, farcida de diàlegs punyents que fan miques l’estereotip de la mare tendra i abnegada, desmitifica el retrat de la mare perfecta.

 

I diumenge 28, es va estrenar un nou  espectacle familiar a L’Alcavot. En aquest cas va ser la teatralització del conte de l’escriptora britànica Júlia Donaldson El cargol i la balena. L’argument narra com un petit cargol de mar somia amb viatjar per conèixer el món. Una nit s’enfila a la cua d’una enorme balena i tots dos se’n van a viure una aventura molt emocionant. Viatgen per zones de fred i zones de calors, coneixen altres animals com pingüins, foques, micos, dofins, pops... i al final es troben en un greu embolic del que poden sortir arran de la col·laboració desinteressada dels nens d’una escola. Es tracta d’un espectacle infantil escenificat amb titelles, ninots i objectes diversos. Durant la representació s’anima a la participació del  públic que s’hi va afegir cada vegada que el rondallaire i intèrpret, Gabi Ruiz, els ho va suggerir. L’espectacle va tenir una durada de 45 minuts i els públic va sortir content i satisfet. Com és habitual  en les propostes familiars de L’Alcavot, al final de la funció els nens i nenes van poder acostar-se a l’escenari per veure de prop els protagonistes del conte.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris