Actuació conjunta del Cor Sant Esteve i l'escola finlandesa Kameleonttikuoro a l'Auditori - G.P
Actuació conjunta del Cor Sant Esteve i l'escola finlandesa Kameleonttikuoro a l'Auditori - G.P
18/03/2019 Cultura
Complicitat a dalt de l'escenari

Aquest diumenge al matí es va celebrar el concert entre el Cor Sant Esteve i el Kameleonttikuoro

G.P

“I like this village!”, exclamava l’Enni, de setze anys, una vegada va acabar el concert, satisfeta per com Castellar l’ha acollida, a ella i a una vintena de finesos més. És una de les alumnes del Kameleonttikuoro, d’una població de Finlàndia anomenada Espoo. Les cantaires nòrdiques han vingut a la vila a passar uns dies i, aquest diumenge al matí, van acompanyar el Cor Sant Esteve en una actuació que, ja convertida en una tradició dels intercanvis de l’escola, va unir ambdues cultures musicals.

 

A dalt de l'escenari, la complicitat es va poder apreciar a la perfecció a través de l'actuació conjunta. “De debò que mai no ens havia sortit tan bé! Hem empastat a la perfecció!”, opinava l’Estel, del Cor de grans, sobre el concert conjunt amb les fineses. Apreciant les diferències a l’hora de concebre la música, la Clara, de 18 anys i del mateix cor dirigit per Jaume Sala, expressava: “M’han agradat molt les cançons. Ells fan música més rítmica i, des que són petits, els animen a crear cançons ells mateixos, es motiva molt la creativitat”. De fet, es va poder veure com la creació de ritmes a través d'instruments, com bastons, o amb les mateixes mans, va destacar en algunes de les cançons fineses. La capacitat d'improvisació musical, a més, també és un aspecte que es treballa a Finlàndia.

 

Per altra banda, la Helmi, de catorze anys, reconeixia que una de les seves cançons preferides del concert va ser ‘Isabel’. I, sobre la convivència, expressa que s’ho està passant realment bé, a més de destacar que l’intercanvi és una manera econòmica de fer estada a Catalunya. “La gent que ens ha acollit és fantàstica”, ressumeix l’Enni, que ha quedat impresionada per l'entorn natural de Castellar. El mes passat, les alumnes del cor Sant Esteve van ser a Espoo i, des d’aleshores, l’amistat ha anat madurant: “aquí s’han obert bastant més. Suposo que hi influeix el clima!”, bromejava l’Estel, que va ser a casa dels avis de la seva companya d'intercanvi i que recorda Finlàndia ben nevada.

 

En el concert, també hi va participar el Cor de Mitjans, dirigit per Mireia Cadevall, i el de Petits, per Berta Junqué. Al final de l'actuació, la directora del Kameleonttikuoro, Veera Voima, a banda d’agrair l’hospitalitat de Castellar, va desitjar “molta sort a Catalunya a l’hora d’independitzar-se!”, i després va explicar que en el cas de Finlàndia es va obtenir la plena autonomia respecte de Rússia fa més de cent anys.

 

DSC 0451 1

Ja és una tradició que, cada any, els alumnes del cor Sant Esteve realitzin un intercanvi - G.P

 

DSC 0454 1

A Finlàndia animen els alumnes a crear les seves pròpies cançons - G.P

Comparteix
M'agrada
Comentaris