1580827915 046875 1580828296 noticia normal recorte1_1440x961
Clara Segura i Bruno Oro en una de les escenes de 'Cobertura'. || TOTAL MEMOS
11/04/2021 Cultura
'Cobertura': una galeria de personatges histriònics

Clara Segura i Bruno Oro arrenquen les rialles dels castellarencs encarnant més de 30 papers

Jordi Rius

Hi ha bona química entre Clara Segura i Bruno Oro, més coneguda la primera per papers més dramàtics i el segon per un elevat to humorístic. No en va, ja havien treballat junts a Nena maca, per favor, els postres i No et moguis. A Cobertura, l'obra que es va poder veure dissabte a l'Auditori amb les entrades esgotades tot i la ferotge competència del clàssic Madrid-Barça, Segura i Oro s'enfunden des del minut 1 de la ductilitat i l'essència del pur còmic per donar vida a més de 30 personatges durant 90 minuts. L'acció es desplega al recuperat cinema Arcadia Nexflin - amb tota una picada d'ull al rei de les plataformes d'streaming- que està a punt de viure la seva reestrena després d'anys tancat. És en aquest cinema on la mítica estrella Roxana, ara convertida en una autèntica estrella amb milers de seguidors a les xarxes i molt compromesa amb lluita feminista, va debutar sota direcció del director argentí Guillermo Peñalvar amb la pel·lícula Quiero nadar en tus ojos, que va arribar a guanyar un Óscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. L'estrena es va fer fa 10 anys i ara Nexflin aprofita la reobertura del cinema per fer-ne una versió totalment remasteritzada. Però, ai las!, les coses no surten com sembla.

 

A partir d'aquí, comencem a veure una desfilada de personatges començant per la cap de màrqueting i community manager Cayetana López de Amor, presentadora de l'acte, el mallorquí ajudant de producció Marçal que va començar a arrencar les primeres rialles entre el públic pel seu català afectat o els instagramers Nancy i Boris, convidats a la funció pel seu paper d'influencers, considerats per ells com una professió de risc fins al punt que han creat una fundació d'ajuda. L'obra, que de vegades s'entesta a recuperar personatges del passat, de la sèrie Vinagre de TV3,  com l'Àfrica i en Yeral o les treballadores del supermercat Eli i Yeni en diversos gags que destorben la trama del muntatge, fa un salt en el temps per veure com el director argentí ha anat a menys i la carrera de l'actriu s'ha disparat. En aquest salt en el temps, de 10 anys cap aquí, també notem com es degrada la relació entre la parella amb un paper molt destacat per a la tecnologia que ens apropa, però també ens allunya dels nostres éssers estimats.

 

És en aquest terreny on Cobertura té un paper crític essencial. Oro, coautor de l'obra juntament amb Alejo Levis, i Segura reivindiquen el contacte més directe entre les persones, abordant amb sàtira episodis actuals com el cibersexe -només tinc cinc minuts perquè tinc una entrevista de seguida, li diu la Roxana a Guillermo-  o les cèlebres i popularitzades videotrucades que es pengen contínuament per manca de cobertura. No desvelarem el final, però el missatge de l'obra ve a ser que, deixem-nos de ximpleries i d'avenços tecnològics, que la millor cobertura que podem tenir és una abraçada. Els dos actors ja han trepitjat diverses vegades l'escenari castellarenc i, per això, no van dubtar en exhibir una pancarta amb el lema Gràcies i un cor per agrair el suport dels espectadors locals.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris