35b7b6bda3c20f0adffd0a716609feabfe78a31f_617x412
'Nise: el corazón de la locura'. ||CEDIDA
15/10/2021 Cultura
Cita amb el cinema social, amb 'Nise: el corazón de la locura'

La projecció és gratuïta i commenora el Dia Mundial de la Salut Mental 

Marina Antúnez

La projecció anual amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental plantejada conjuntament amb Suport Castellar és ‘Nise: el corazón de la locura’, una pel·lícula del Brasil dirigida por Roberto Berliner con Glória Pires, Simone Mazzer i Julio Adrião, entre d’altres.

 

La projecció es pot veure aquest mateix vespre, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal. La sessió és gratuïta gràcies a la col·laboració de TV Zero i de l'Ambaixada de Brasil. Es pot fer la reserva al web www.auditoricastellar.cat.

 

En tornar a treballar a un hospital psiquiàtric en un suburbi de Rio de Janeiro, després de sortir de la presó, la doctora Nise da Silveira proposa una nova forma de tractament als pacients que pateixen esquizofrènia, amb l’eliminació de l’electroxoc i la lobotomia. Els seus col·legues de feina no aproven el seu sistema de tractament i l’aïllen, li resten fer-se càrrec de l’abandonat Sector de Teràpia Ocupacional, on inicia una nova forma de lidiar amb els pacients, a través de l’amor i de l’art.

 

La història real de la psiquiatra Nise da Silveira (1905-1999) que al llarg de la seva trajectòria professional es va mostrar radicalment contrària a les formes agressives de tractament de la seva època, tals com el confinament en psiquiàtrics, electroxocs, insulinoteràpia, i lobotomia.

El film es pot veure aquest divendres, 15 d'octubre, i és gratuïta gràcies a la col·laboració de TV Zero i de l'Ambaixada de Brasil. Es pot fer la reserva al web www.auditoricastellar.cat

Comparteix
M'agrada
Comentaris