cinemusica4_1440x961
Moment de l'espectacle 'Cinemúsica' de Viu el Teatre. || VIU EL TEATRE
12/01/2021 Cultura
‘Cinemúsica’ torna al Romea

L’espectacle,de Viu el Teatre, està dirigit pel castellarenc Dani Coma, pensat per a nadons de 0 a 4 anys

Marina Antúnez

La productora Viu el Teatre presenta de nou ‘Cinemúsica’, una representació pensada per a nadons de 0 a 4 anys dirigida pel castellarenc Dani Coma. “Es va estrenar durant el mes de gener de fa 4 anys, amb èxit, i cada any l’hem anat reprogramant”, apunta Coma. 
La posada en escena és especialment pensada per a les primeres edats, “és una immersió sensorial en els hàbits diaris dels nens”. De fet, l’espectacle d’explica a través d’un nen que està dormint, que es desperta i se’n va a dormir altre cop.  


Tot l’espectacle va acompanyat de coses que els nens miren, sense saber-ho, i que als pares els agrada molt, “que són imatges dels pioners del cinema, com Chaplin, Keaton, Meliès i els germans Lumière”, afegeix Coma. Aquests referents guien el nadó en el seu primer despertar escènic. El muntatge, molt visual, estimula els sentits “i dona als pares  una dosi de cultura molt bonica”


A ‘Cinemúsica’, la música funciona com a llenguatge. Durant 30 minuts, se sent el piano, el cant, el trombó i la flauta travessera, tot ben lligat. També hi ha presència de body percussion, “que és una percussió que fas amb el propi cos”, indica Coma. Aquesta part ha estat assessorada per Anna Llombart.  A dalt de l’escenari hi actuen dues actrius. Marta Muñoz i Lorena Lliró s’alternen al piano i Estela Córcoles (ara resident a l’estranger) i Alba Atcher, a la flauta travessera. 


La idea original és de Berta Ros i Gisela Joanet, “elles són el motor de Viu el teatre. A Coma li va arribar el projecte mig embastat, i ell va dedicar-se a la part creativa final, “fent la creació a dalt de l’escenari”


Ara, el muntatge s’ha adaptat a les mesures restrictives per la Covid-19. A l’escenari, no s’ha hagut de tocar res, “les actrius treballen exactament igual”. Però a nivell de públic s’ha hagut d’establir la distància i mascaretes, excepte pels nadons, on no és obligatòria. En aquest sentit, Coma a punta que l’espectacle ja ha recuperat la inversió de les funcions que es van fer altres anys “però si ara fos un espectacle que estrenéssim seria un fracàs”, en el sentit que costaria amortitzar-lo. 


‘Cinemúsica’ es pot veure els dies 21 i 28 de febrer, a les 11 h i 12 hores, al Hall Margarida Xirgu del Teatre Romea, al Petit Romea. Les entrades es poden reservar a Viu el Teatre i a la pàgina web del Teatre Romea.  L’aforament és limitat, seguint mesures de seguretat que marca sanitat. 
La productora Viu el Teatre és molt prolífica. Actualment, té en cartellera ‘Alícia al país de les Meravelles’, ‘El petit Dalí i el camí cap als somnis’, el Pintamúsica’. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris