sofia otero 20 000 especies de abejas pelicula 6442416c66084_1440x961
Fotograma de '20.000 especies de abejas'. ||CEDIDA
27/09/2023 Cultura
Cinema de tardor a l'Auditori Municipal

L'Ajuntament i el cineclub desvelen els títols dels films que es podran veure el proper trimestre

El cineclub comença temporada aquest divendres, 29 de setembre, amb ‘20.000 especies de abejas’, d’Estibaliz Urresola Solaguren, una pel·lícula que tracta sobre la identitat de gènere a la infància, Biznaga de Oro al Festival de Màlaga i Os de Plata a la millor interpretació al Festival de Berlín (Sofío Otero). La sessió comptarà amb la participació de Clara Palau i Maria Antònia Vilanova, activistes LGTBIQ+ i membres de Ca l’Enredus Sabadell, espai d’acompanyament al col·lectiu LGTBIQ+ i a les seves famílies, amistats i entorn.

 

La programació estable de cinema impulsada per l’Ajuntament a l’Auditori Municipal Miquel Pont seguirà amb la  pel·lícula Barbie, que es podrà veure el proper 1 d’octubre. Totes les sessions es faran en suport digital estàndard d’alta definició (HD 2K).

 

La programació continuarà els diumenges següents: diumenge 8 d’octubre serà el torn d’Indiana Jones i el dial del destí. Diumenge següent, 15 d’octubre, arribarà El viaje de Harold. Diumenge 22 arribarà, de la mà del Club Cinema Castellar Vallès, Oppenheimer, el film de Christopher Nolan. Misión imposible: Sentencia mortal – Parte 1 tancarà la programació de cinema d’octubre, diumenge 29.

 

L’octubre també és el mes escollit per reprendre la programació de cinema familiar que, un cop al mes, s’inclou al Cicle de Cinema Infantil en Català impulsat per la Generalitat. El títol seleccionat per diumenge 15 d’octubre (12 h i 16.30 h) és Elemental: a la Ciutat Element, en català. Cal destacar que Barbie i Indiana Jones també es projectaran en català. Totes tres s’inclouen al programa del Correllengua 2023 de la CAL.

 

La programació de cinema es completa amb les sessions de cinefòrum i de projeccions del Cicle Gaudí organitzades pel Club Cinema Castellar Vallès, els divendres. Comença aquest divendres, 29 de setembre, amb 20.000 especies de abejas, d’Estibaliz Urresola Solaguren.

 

La programació del trimestre del cineclub té un marcat protagonisme femení. D’entre els títols escollits destaquen les temàtiques que giren al voltant de la dona i també del col·lectiu LGTBIQ+. Es projectarà Una bonita mañana, de Mia Hansen-Love; Las buenas compañías, de Sílvia Munt, , i Els encantats, d’Elena Trapé.

 

També hi haurà pel·lícules que parlen d’amistat i de muntanya, com l’adaptació del best seller Las ocho montañas, de Felix Van Groeningen i Charlotte Vandermeersch; El caftán azul, de Maryam Touzani, Falcon Lake, de Charlotte Le Bon, i Un cel de plom, de Miquel Romans.

 

Es recuperarà un clàssic com Thelma y Louise, de Ridley Scott. El cineclub també ha avançat que la pel·lícula del mes de novembre (dia 5) que inclou a la programació dels diumenges és Campeonex, de Javier Fesser

Comparteix
M'agrada
Comentaris