IMG 20220619 201718_1440x961
El Dia de la Música va retre homenatge als 25 anys de la Castellar Swing Band - G. P.
20/06/2022 Cultura
Castellar fa gala de riquesa musical als Jardins del Palau Tolrà

Entitats i formacions de la vila van celebrar aquest cap de setmana el Dia de la Música, amb homenatge a la Castellar Swing Band

G. Plans

El cap de setmana de concerts als Jardins del Palau Tolrà, amb la participació de diferents formacions i entitats de la vila, ha demostrat l'estima que la música desperta a Castellar. Especialment, s'ha pogut apreciar en la celebració del 25è aniversari de la Castellar Swing Band, coneguda com l'Orquestra de Castellar. Però també en les actuacions dels Cors de la Coral Sant Esteve, de les formacions de l'Escola Municipal de Música Torre Balada, d'EspaiArt i d'Artcàdia, d'Aires Rocieros, de Di-versions Cor de Gospel, de la Coral Xiribec i la coral La Olivera del Casal Catalunya. 

 

Aquesta ha estat la millor manera de celebrar, per primera vegada a l'engròs, el Dia Europeu de la Música al municipi. Es tractava de reunir en un cap de setmana el talent i la riquesa de les entitats musicals de Castellar, cadascuna amb el seu registre i la seva personalitat. "Volíem fer xarxa i treballar conjuntament. S'ha demostrat una bona connexió i ha valgut la pena tot l'esforç", exposava Laia Rocavert, presidenta d’Acció Musical Castellar i l’encarregada de coordinar aquesta celebració.

 

Després de l'èxit del cap de setmana té ganes de repetir-ho cada any i destaca la varietat musical que, des de dissabte al matí fins diumenge al vespre, s'ha pogut gaudir als Jardins del Palau Tolrà, un espai emblemàtic on els concerts llueixen especialment amb l'arribada del bon temps. "Tenim molta riquesa musical pel que fa a grups i la gent ho ha pogut descobrir durant el cap de setmana. El món amateur de la música s'ha d'acompanyar i cuidar per fer-lo crèixer"

 

IMG 20220619 200246

Concert de la Castellar Swing Band als Jardins del Palau Tolrà - G. P

 

Un dels moments més emotius del cap de setmana va ser l'actuació d'homenatge a Ucraïna, proposada per la regidora de cultura, Joana Borrego. La música establerta a Castellar Nataliia Khyrivska, amb un instrument tradicional ucraïnès, la bandura, va fer un petit recital el dissabte amb la intenció d'exposar la música "com a llenguatge universal per la pau". Acompanyada de Maria Cuadras al violoncel, va interpretar el Cant dels Ocells, de Pau Casals, himne de la pau. Màgicament, enmig de l'actuació, un estol d'ocells es va posar a cantar entre les magnòlies dels Jardins del Palau Tolrà. 

 

El final de cloenda també va ser especial. L'actuació de la Castellar Swing Band va celebrar l'origen de la formació, durant la festa major de 1997. Va ser justament al mateix emplaçament, els Jardins del Palau Tolrà. El 25è aniversari de la banda va fer ballar a parelles d'entre el públic, repartides entre el pati de l'Ajuntament. Per al director de la formació, Magí Casañas, va ser una celebració molt bonica. "El gaudi de la música, tant per qui la fa com per qui la rep, és sempre molt especial", comentava després del concert. 

 

La Castellar Swing Band va néixer impulsada per un grup de músics de Castellar que l'any 1997 considerava que, malgrat la tradició històrica d'orquestres i grups, en aquell moment faltaven més propostes al municipi. Es van ajuntar com l'Orquestra de Castellar, més orientada al ball de saló. Amb el temps, però, van anar evolucionant i canviant el registre per a fer música més moderna, com el lindy-hop. "La celebració del Dia de la Música ha estat molt positiva. Esperem que es pugui institucionalitzar, com altres festes, i se celebri cada any", desitjava Casañas. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris