David Serrano Blanquer, director de cinema, visita L'Alcavot dijous 26 amb ‘Giza, la nina de la maleta, un documental. || CEDIDA
David Serrano Blanquer, director de cinema, visita L'Alcavot dijous 26 amb ‘Giza, la nina de la maleta, un documental. || CEDIDA
19/01/2023 Cultura
L'Alcavot anuncia l'activitat pel mes de febrer

Les propostes del que encara queda de gener, i també les que tindran lloc a l'Espai Cultural, ja s'han anunciat

El proper dissabte, 21 de gener, a les 20.30 h, i diumenge 22, a les 18.30 h, s’ha previst un espectacle teatral a L’Alcavot Espai Cultural titulat ‘Negatius’, a càrrec de Fanny Bulló i Josep Maria Roviralta. Els actors presenten un espectacle teatral original de Sílvia Navarro, directora, dramaturga i guionista llicenciada en Sociologia. ‘Negatius’ és una teatralització  de textos que parla de la Guerra Civil espanyola, un dels més importants conflictes que marcat la història d’aquest país. Es parla de guerra, de persones refugiades, d’imatges i invisibilitzacions. I tot això a través de la visió de Robert Capa, però darrere d’aquest nom no hi ha només un fotògraf, sinó dues persones, dues mirades, dues maneres de veure i viure.

 

Les entrades es poden adquirir, també per a la resta d’espectacles, a www.entrapolis.com o directament alb link  https://entrapol.is/nnfNA

 

Dijous 26, a les 20.30 h, torna una sessió de ‘S’horabaixa’, aquesta vegada, amb ‘Giza, la nina de la maleta, un documental dirigit per David Serrano Blanquer. Aquesta és la història de pèrdues, silencis i retrobaments de Giza Alterwajn, que va sobreviure entre 1941 i 1946 sota el nom de Stefcia Szymkowiak. Un documental que narra la història d'una família jueva que tracta de sobreviure al ghetto de Varsòvia controlat pels nazis. Durant l’acte, es connectarà en directe amb la protagonista, una de les últimes supervivents.

 

El diumenge 27, a les 20.30 h, s’ha previst un concert titulat ‘Son compadres’, a càrrec de Pepe Rodríguez, Humerto Carrero i Antonio González. Han preparat un concert dinàmic, alegre i divertit. Ells són tres amics  apassionats pels ritmes i sons de la seva terra, tres "compadres" que comparteixen el seu amor per la música. Oferiran un concert ple de versions que van des de rumbes més flamenques fins a sons llatins com el son cubà, la bossa nova, la timba, el bolero i d’altres.

 

 

Dissabte 28, a les 20.30 h, el teatre torna amb ‘Camins del Paradís’, a càrrec de Valentí Maymó. El rapsode i tenor Valentí Maymó ens convida a un espectacle singular. Es posa a la pell del poeta Jacint Verdaguer, que ens parla de la seva vida i ens diu, de manera emocionant, alguns dels poemes del folguerolenc. L’espectacle comença amb l’arribada de Jacint Verdaguer al Paradís després de la seva mort. Allà, buscant la mare, que li va ensenyar les cançons de la infantesa, es proposa fer-se sentir amb la cançó del Paradís, que interpreta a la tenora.

 

 

Diumenge 29, d’11 a 14 h, s’inaugura un Vermut artístic a càrrec de diversos artistes. Com a cloenda de l’exposició col·lectiva que s’ha mantingut obert durant tot el  mes de gener, el dia 29 es portarà a terme una jornada de vermut i  mercat de l’art. A banda de les obres exposades dels artistes Esteve Prat Paz, Josep Pérez González, Àngels Font, Karlos Mayet, Josep Masaguer, Rafael Aguilar, Jesús Cabañas i Domènec Triviño, es posarà a l’abast del públic una extensió  de l’obra d’aquests mateixos artistes i d’altres que hi  participaran. S’obrirà un mercat d’art on tothom podrà remenar i adquirir obres de petit i mitjà format a preus molt assequibles. A més, es disposarà a L’Alcavot de tauletes i cadires on seure tranquil·lament i gaudir d’un vermut amb begudes i aperitius. L’entrada serà lliure i serà un bon moment per compartir opinions, conversar i endur-te a casa una petita obra d’art.

 

 

D’altra banda, pel dia 2, a les 20.30 h, torna una sessió de ‘S’horabaixa’ amb ‘Controversia, éxodo de arrebatos’, a càrrec de Cristina Giménez i David Marcos Landry. Controversia és una companyia que, des del 2016, porta als escenaris poesia i relats breus entre jocs de pedals de guitarra, loops i projeccions. El 2019 edita el poemari il.lustrat Controversia: éxodo de arrebatos, que constitueix la base de l’expectacle que presentaran a S’horabaixa. Un espectacle muntat en format duo, la Cristina Giménez amb la veu i textos propis (poesia i contes), i el David Marcos Landry, amb guitarra elèctrica.

 

 

Els dies 4 i 5, a les 20.30 h i 18.30 h respectivament, la proposta teatral serà ‘El secret de les mosques’, a càrrec de la companyia 8. Es tracta d’una comèdia àcida del dia a dia d'una família benestant formada majoritàriament per dones. Tres generacions conviuen sota el mateix sostre i la convivència no sempre és fàcil. A vegades farà riure i altres sorprendrà.

 

 

Per al dia 11, a les 20.30 h, ‘Teatràlia – I’ arriba a l’Alcavot de la mà dels alumnes que han fet el taller de teatre a l’espai. La primavera, es va engegar el  projecte Vols fer teatre?, obert a totes les persones interessades, sense importar l’edat ni l’experiència. D’aquell projecte van sorgir 6 propostes de treball que s’han materialitzat en 6 obres de teatre que, agrupades sota el nom Teatràlia, s’estrenaran en dos blocs.

 

 

En aquest primer bloc hi haurà tres obres breus originals de Francesc Cutchet que són: Base 57, interpretada per Teresa Tendero i Ivonis, dirigida per Josep Maria Roviralta; Temps desitjat, interpretada per Maite Zamora i Gabi Ruiz, dirigida per Gabi Ruiz; i la tercera és Malasortisme, interpretada per Susana Morales, Yolanda Porras i Belén Rodríguez de Medina, dirigida per Gabi Ruiz.

 

 

El dia 12 de febrer, a les 18.30 hores, s’ha previst una altra sessió de Teatràlia – II. a càrrec dels alumnes. Serà el segon bloc dels treballs preparat dins el  projecte Vols fer teatre?  Endegat per L’Alcavot Espai Cultural l’any passat. En aquesta ocasió  presentem les altres tres obres de les 6 propostes de treball sorgides arran del projecte. Sota el nom genèric de Teatràlia, s’estrenaran en dos blocs.

 

 

En aquest segon bloc hi haurà tres obres breus també originals de Francesc Cutchet que són: Mots encreuats, interpretada per Anna Giménez i Albert Llort, dirigida per Gabi Ruiz; Seguretat Vial, interpretada per Jordi Zamora, Mariona Roca i Carolina González, dirigida per Gabi Ruiz; i la tercera és Convictes convíctimes, interpretada per Ariadna Puertas i Carla Aragonés, dirigida per Gabi Ruiz.

 

 

Els dies 18 i 19, a les 20.30 h i a les 18.30 h, es proposa ‘Les dones del bandoler’, a càrrec de la companyia Dxoc. Una periodista d’una revista del cor fa un reportatge sobre el bandoler Joan Sala i Farrer (Serrallonga). Parla amb algunes de les dones que el van conèixer i van formar part de la seva vida. Cadascuna d’elles té una visió molt diferent segons les experiències viscudes. El surrealisme ens permet unir passat i futur.

 

 

I el dia 26, a les 18.30 h, el teatre tanca el mes de febrer amb ‘Shirley Valentine’, a càrrec d’Anna Xantal. La Shirley és una dona de mitjana edat, casada, amb una vida rutinària però segura. Inesperadament rep una oferta d'una amiga. Una proposta que la porta a una disjuntiva que li pot canviar la vida. Haurà de triar entre redescobrir-se i tornar a la dona que era o bé quedar-se instal·lada en la monotonia.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris