Sense títol_617x412
Al centre de la imatge, Júlia Barragán Perich, actriu a l'obra 'Ballar (és l'únic que) ens salvarà'. || T. MALDÀ 
17/11/2021 Cultura
L'actriu Júlia B. Perich s'estrena al Maldà

La castellarenca participa a ‘Ballar (és l’únic que) ens salvarà’

Marina Antúnez

Al teatre Maldà s'estrena aquest dimecres Ballar (és l’únic que) ens salvarà, un projecte sorgit del treball de fi de carrera (TFG) d’un grup d’estudiants de l’escola Eòlia, on hi participa la castellarenca Júlia Barragán Perich. Ella interpreta el paper de Corifeu.

 

El muntatge es va treballar a l’Escola D’Estudis Superiors d’Art Dramàtic, on va estudiar durant 4 anys Barragán, i va fer el salt a l’àmbit professional, donant vida als artistes emergents.

 

L’obra es podrà veure fins al 12 de desembre. Segueix la història de tres generacions: la mare, la filla (Roma) i el fill (Ròmul). “Seguim aquestes tres generacions a través de la història d’Espanya”, diu la Júlia. En aquest sentit, recuperen el moment del primer home que trepitja la lluna, la Barcelona del 1992, i la pandèmia d’avui i “com aquestes tres generacions passen per fets similars però no s’hi enfronten de la mateixa manera”.

 

El muntatge, dirigit per Marc Artigau i Aleix Fauró, amb una coreografia de Marta Tomasa, és una comèdia “on ballem molt”, però no és una obra de teatre musical. “A l’escenari, som 9 actors, és una obra molt coral on, fins i tot, hi ha la figura del cor que recorda el cor grec clàssic”. Artigau va rebre l’encàrrec i “va escriure la dramatúrgia d’aquest projecte; més tard, Fauró es va afegir a la codirecció”.

 

Júlia Barragán Perich, a banda de Ballar (és l’únic que) ens salvarà, també té en marxa la seva pròpia companyia, La casa d’Asterión, i un primer projecte ja a punt, ‘Posespaña’. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris